2019. november 14. csütörtök Aliz

Veszélyes terméket hív vissza az Aldi: szalmonellát találtak benne


Szalmonellával fertőzött mandulát találak az Aldinál. A Nébih azt kéri, hogy aki vett belőle, az semmiképp se egye meg. A termékeket az áruházakban visszaveszik.

Szalmonella baktériummal fertőzött az Aldi sajátmárkás egészmandulája, ezért visszahívja az áruházlánc - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A terméket bármelyik áruházba visszavihetik a vásárlók, az üzletlánc blokk nélkül is visszatéríti a vételárat.

Termék adatai:

  • Márka: Happy Harvest
  • Termék neve: Happy Harvest Egész mandula
  • Kiszerelés: 200 g
  • Minőségmegőrzési idő: 2020.04.22. és 2020.04.23.
A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben vásároltak a fenti azonosítókkal ellátott termékből, ne használják fel.

A szalmonella baktérium súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat. A sütés, a főzés a baktériumot elpusztítja, ezért csak a nyersen felhasznált őrölt mandula fogyasztása jelenthet egészségi kockázatot.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS