2019. június 18. kedd Arnold, Levente

Veszélyes adalékanyag: megbetegíthet a keksz, a chips, és az olaj is


Az adalékanyag, amely frissen tartja a kekszeket és más közkedvelt élelmiszereket, rontja a szervezet teljesítőképességét az influenza elleni harcban, derült ki amerikai tudósok egy egereken végzett kísérletéből. Három nappal tovább tartott azoknak az egereknek a gyógyulása, akik influenza ellen oltást kaptak, és közben ezt a tartósítószert fogyasztották. 

A terc-butilhidrokinon tartósítószer ronthat az influenza elleni oltószer hatékonyságán - közölte a hirado.hu. Az egereken végzett kísérletből az derült ki, hogy több gyulladás alakult ki azoknál az alanyoknál, akik a szert fogyasztották, és három nappal később gyógyultak meg, mint a kontrollcsoport. 

A népszerű adalékanyag hatástalanabbá teszi az influenza elleni oltóanyagot 

- mondta el Robert Freeborn, a Michigani Egyetem toxikológusa az Orlandóban megrendezett kísérleti biológiai találkozón.

A vizsgált adalékanyag segít stabilizálni a zsírokat, és számos ételben megtalálható tartósítószerként: főzőolajokban, fagyasztott húsételekben - különösképp a tengeri halfilében -, illetve a feldolgozott élelmiszerekben, mint a kekszek, burgonyaszirom és egyéb sült ropogtatnivalók.

Mivel azonban az ételgyártóknak nem kötelességük minden egyes összetevőt feltüntetni a címkén, nem tudhatjuk biztosan, hogy az adalékanyag megtalálható-e az adott ételben.

A kutatásból kiderült, hogy a kísérleti egerek szervezetében, akik ettek az adalékanyagból, több vírus volt kimutatható, és gyulladás is volt a szervezetükben. A tüdejükben isfokozottabb volt a nyálkatermelődés.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Így épül tovább a magyar gyárország: ezen a listán is csúnyán leszerepeltünk
Az Európai Bizottság a napokban publikálta az EU-tagállamok innovációs eredményeit.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.13-06.19
Országos

Spar

06.13-06.19
Országos

Aldi

06.13-06.19
Országos

Lidl

06.13-06.19
Országos

Tesco

06.13-06.19
Országos

Auchan

06.13-06.19
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos