2020. augusztus 8. szombat László

Veszélyes adalékanyag: megbetegíthet a keksz, a chips, és az olaj is


Az adalékanyag, amely frissen tartja a kekszeket és más közkedvelt élelmiszereket, rontja a szervezet teljesítőképességét az influenza elleni harcban, derült ki amerikai tudósok egy egereken végzett kísérletéből. Három nappal tovább tartott azoknak az egereknek a gyógyulása, akik influenza ellen oltást kaptak, és közben ezt a tartósítószert fogyasztották. 

A terc-butilhidrokinon tartósítószer ronthat az influenza elleni oltószer hatékonyságán - közölte a hirado.hu. Az egereken végzett kísérletből az derült ki, hogy több gyulladás alakult ki azoknál az alanyoknál, akik a szert fogyasztották, és három nappal később gyógyultak meg, mint a kontrollcsoport. 

A népszerű adalékanyag hatástalanabbá teszi az influenza elleni oltóanyagot 

- mondta el Robert Freeborn, a Michigani Egyetem toxikológusa az Orlandóban megrendezett kísérleti biológiai találkozón.

A vizsgált adalékanyag segít stabilizálni a zsírokat, és számos ételben megtalálható tartósítószerként: főzőolajokban, fagyasztott húsételekben - különösképp a tengeri halfilében -, illetve a feldolgozott élelmiszerekben, mint a kekszek, burgonyaszirom és egyéb sült ropogtatnivalók.

Mivel azonban az ételgyártóknak nem kötelességük minden egyes összetevőt feltüntetni a címkén, nem tudhatjuk biztosan, hogy az adalékanyag megtalálható-e az adott ételben.

A kutatásból kiderült, hogy a kísérleti egerek szervezetében, akik ettek az adalékanyagból, több vírus volt kimutatható, és gyulladás is volt a szervezetükben. A tüdejükben isfokozottabb volt a nyálkatermelődés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.