2020. augusztus 8. szombat László

Véget érhet az alkoholvásárlás ezekben a dohányboltokban: itt a javaslat

  • Napi.hu
  • 2019. július 5. péntek 10:01

Egy új törvénymódosító javaslat biztosítaná, hogy a a jövőben az önkormányzati képviselő-testületek felfüggeszthessék az italárusítást a közigazgatási területükön található dohányboltokban - írja a Napi.hu

A lap szerint Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető csütörtökön Lázár János nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztossal az oldalán törvénymódosító javaslatot nyújtott be arról, hogy a jövőben az önkormányzati képviselő-testületek felfüggeszthessék az italárusítást a közigazgatási területükön található dohányboltokban. 

E szerint a módosító szerint tilthatóvá válna, hogy 22 óra és reggel 6 óra között az éjjel-nappal nyitvatartó nemzeti dohányboltok alkoholt értékesítsenek.  

A korlátozást egyébként a jegyző  ellenőrizni, és aki pedig vét a szabály ellen, 1 millió forintos bírságot, vagy akár a bolt bezárását kockáztatja, mivel súlyosabb esetekben a NAV-hoz fordulhat az önkormányzat. A módosító indoklása szerint sok lakót zavar, hogy a vevők gyakran a boltok előtt fogyasztják el (hangoskodva) az italt, zavarva ezzel a környék békéjét.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.