4 °C Budapest

Változik a magyar Tesco-üzletek nyitvatartása a koronavírus miatt

2020. március 27. 09:30

Április másodikától korlátozza üzleteinek nyitvatartását a Tesco. A cég ideiglenesen döntött így, vásárlói és munkavállalói egészsége érdekében.

A Tesco április 2-ától lerövidíti több mint kétszáz áruháza nyitva tartását. A cég ideiglenesen döntött így, vásárlói és munkavállalói egészsége érdekében. Az áruházlánc közölte, a megváltozott vásárlói szokásokhoz igazodva változtatnak.

Az új nyitva tartás jellemzően a késő esti kevésbé forgalmas időszakok rövidítését jelenti, amely hatékonyabbá teszi a kiszolgálást, és hozzájárul a munkatársak leterheltségének csökkentéséhez.

- írja a Magyar Nemzet. A Tesco Globál Áruházak Zrt. jelezte, a vásárlókat az áruházak bejáratainál és a tesco.hu oldalon tájékoztatják a megszokottól eltérő nyitva tartási időről.

Áprilistól az eddig éjjel-nappal üzemelő Tesco hipermarketek egységesen 6 és 22 óra között lesznek nyitva. Az Expressz üzletek eddig 6-tól 22 óráig működtek, a következő hónaptól két órával hamarabb, vagyis 20 órakor zárnak. Az áruházlánc mintegy kétszáz boltjában eddig többféle nyitva tartás volt jellemző a helyi vásárlási igényekhez igazodva,  akadtak olyanok, amelyek 21 óráig üzemeltek, ezek a jövőben 19 órakor zárnak. Vasárnaponként több expressz üzlet reggel 8 és este 8 óra között működött, ezek délután 4 órakor bezárnak.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta, néhány napja újra megfontoltan, pánik nélkül vásárol a lakosság, az ideiglenesen rövidített nyitva tartás a helyzethez igazodó, tudatosabb vásárlást segíti, de azzal növelhető az a jellemzően esti időszak is, amit a családok, az alkalmazottak otthonukban tölthetnek. Vámos György szerint a fokozódó közegészségügyi helyzetben több nemzetgazdasági ágazat nagyvállalata egyre felelősségteljesebb szerepet vállal a járvány elleni országos védekezésben, különféle vállalásokkal segítik a közös harcot.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem