Vallott a magyar lottónyertes: ki nem találod, mit vásárolt a nyereményéből

2017. augusztus 12. 07:00

Már több mint 20 hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, a mai napon nem kevesebb, mint 2, 727 milliárd forint lesz a tét. De vajon, ki és hogyan ünnepelne, ha elvinné ezt az összeget? És vajon mire költenénk ezt a sok pénzt? Mutatjuk, mit mondanak a korábbi lottónyertesek és azok, akik még nem nyertek nagyobb összeget.


Mivel múlt héten se vitték el a főnyereményt az Ötöslottón, ezért mostanra a várható főnyeremény (2,727 milliárd forint) már a valaha volt hetedik legnagyobb nyeremény lehet a játék történetében.

Persze sokan eljátszanak a gondolattal, mire költenék ezt a pénzt, vagy, hogyan ünnepelnének, ha ma este megütnék a lottóötöst, de többen is akadnak, akiknek ez már nem csak egy álom. Nemrég például egy magyar játékos nyert több milliárdot az Eurojacpoton és bár kilétét nem tárta fel, de a Szerencsejáték Zrt.-nek mesélt egy kicsit a terveiről.

Egy újságcikkből tudta meg a jó hírt

Még február elején vitte el egy magyar az Eurojackpot hatalmas főnyereményét. A nyertes májusban jelentkezett a bruttó 22,5 millió eurós, vagyis csaknem 7 milliárdot érő nyereményéért. Ebből persze még adózni is kellet, így a 15 százalékos személyi jövedelemadó levonása után 5,9 milliárd forint maradt a nyertesnél, ami még így is a valaha volt legmagasabb elvitt magyar lottónyeremény.

Később annyi kiderült, hogy a szerencsés nyertes egy nyugdíjas férfi, aki először feleségének árulta el a nagy hírt.

Nem tervezem, hogy a rokonaimat és ismerőseimet beavatom a titokba, de mindenképpen támogatni szeretném a szeretteimet. A családi és baráti kapcsolataimat nem féltem, szerintem a nyeremény egyiket sem befolyásolja majd

- idézte korábban a Blikk a lottómilliárdost.

A névtelenségét kérő férfi elmondása szerint korábban sosem nyert nagyobb összeget, és az a napja sem indult szerencsésen, amikor feladta a nyertes szelvényt, hiszen azon a napon megbotlott és elég nagyot esett. A nyertes egyébként egy újságcikkből tudta meg a jó hírt, a szerencséjét pedig egy pohár fröccsel ünnepelte. A jövőben szeretne jótékonykodni és kórházaknak anyagi segítséget nyújtani. A férfi bizakodva áll a nyereményéhez, úgy véli nem lesz nehéz feldolgoznia, hogy ennyi pénzt nyert.

"Mi több, a nyereményből először egy lottószelvényt vásároltam"

- tette hozzá a nyugdíjas férfi.

KATTINTS! Kifakadt a lottónyertes: magányosan, nyomorban éli életét

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi a tuti módszer?

A Szerencsejáték Zrt-nek a 2015-ös Ötöslottó nyertese is mesélt néhány érdekes információt, ő akkor 5 milliárd forinttal lett gazdagabb. Érdekességnek számít, hogy akárcsak az Eurojackot nyertese, ő is először egy másik lottószelvényt vett a nyereményéből. De az Ötöslottó 2015-ös nyertesének volt egy érdekes babonája is:

mindig mielőtt belép a lottózóba, az ajtó előtt hármat toppant.

Miben hasonlítanak az eddigi lottónyertesek?

A nagyobb nyeremények felvételekor a Szerencsejáték Zrt. kollégái mindig felajánlják a szerencsés nyertesnek, hogy kitölthet névtelenül egy kérdőívet, amelyben információkat oszthat meg magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy anonimitása biztosított marad.

A visszajelzésekből az látszik, hogy a legtöbb nyertes hosszabb ideje, akár már évtizedek óta rendszeresen játszik azzal a játékkal, amelyen nagynyereményt ért el.

Vannak olyan nyerteseink, akik rendszeresen játszanak más szerencsejátékot is, de vannak olyanok, akik csak egy játékon teszik meg számaikat. A lottójátékok esetében főleg az állandó, "családi" számok vezetik a listát, de néhányan gépi játékokkal játszanak és nyernek. Nem egy milliós, milliárdos nyeremény tulajdonosa vallhatja magát a "szerencse fiának", hiszen sokan már több alkalommal nyertek nagyobb összeget.

Mire költenénk a pénzt?

A Szerencsejáték Zrt. korábban arról kérdezte a magyarokat, mit tennének, ha ők nyerték volna meg az Eurojackpot egykori 7 milliárdos nyereményét. Az emberek többsége, 63 százaléka először a párjával, élettársával osztaná meg a nagy hírt, második helyen (45%-kal) a szülők és a gyerekek állnak. Közel egynegyedük viszont mindenekelőtt egy pénzügyi szakértő tanácsát kérné ki, ez főleg a 60 év feletti városi férfiakra jellemző.

A család főszerepe az ünneplés során is kiemelt: a válaszadók egyharmada egy otthoni, szűk családi körben tartott összejövetellel ünnepelne, közel egynegyedük pedig egy hatalmas bulit rendezne. Vannak ugyanakkor olyanok is, akik senkivel nem osztanák meg a hírt (18%), illetve nem ünnepelnének (25%).

Arról, hogy mit vásárolnának a nyereményből, a legtöbben, a válaszadók 54 százaléka azt válaszolta, álmaik ingatlanját vennék meg - különösen magas (61%) az arány a Budapesten élő, 30-as éveikben járó fiatalok körében. A legnagyobb arányban (18%) az idősebb, 60 év feletti megkérdezettek fektetnének részvényekbe.

A kutatásban résztvevők közel fele otthagyná munkahelyét, ha ekkora összeg ütné a markát, egyharmad arányban pedig saját vállalkozásba is fognának. Ezzel szemben szintén egyharmaduk megtartaná állását még akkor is, ha forintmilliárdokhoz jutna a nyeremény által.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem