14 °C Budapest

Vallott az ALDI: ennyit kínálnak a kezdő munkavállalóknak

2018. december 14. 14:35

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. közzétette a 2019. január 1-jétől magyarországi üzleteiben és biatorbágyi logisztikai központjában érvényes béreket: az áruházlánc bruttó 300 000 forint fölé emeli a kezdő pénztárosi, illetve logisztikai munkatársak bérét. A vállalat továbbra is kiemelt figyelmet fordít munkatársai átlagon felüli bérezésére, képzésére és a rugalmas részmunkaidős lehetőségek biztosítására, egyúttal sávos rendszerben honorálja az ALDI-nál eltöltött minél hosszabb szolgálati időt.

A jövő év január 1-jétől érvényes bértábla értelmében az ALDI 10,88 százalékkal emeli a kezdő fizetéseket: mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők heti 40 órás munkaidőre vetített induló havibére 301 900 forintra emelkedik, amelyhez 5000 forint értékű Erzsébet-utalvány társul. A 10 éve az ALDI-nál dolgozó munkatársak alapbére 10 év után heti 40 órában pedig 383 300 forint, ehhez szintén társul az 5000 forintos Erzsébet-utalvány.

A bolt saját elmondása szerint előnyben részesíti a részmunkaidőt, így az áruházlánc dolgozóinak több ideje jut családjukra vagy szabadidős tevékenységükre. A munkavállalók értékelik ezt a lehetőséget, hiszen az üzletvezetőket leszámítva a bolti eladók nagy többsége részmunkaidőben dolgozik és így is versenyképes bért tudhat magáénak. Egy tipikusnak mondható, heti 30 órás munkavégzés mellett a kezdő bér - bármely áruházban és a logisztikai központban is - bruttó 226 425 forint, amelyhez 4000 forint értékű Erzsébet-utalvány jár.

Az áruházlánc magyarországi piacra lépése óta - a kiemelt üzleteket leszámítva - országosan egységes bértáblát alkalmaz, vagyis az ország bármely pontján található ALDI-üzletben ugyanazt a bért fizeti. A kiemelt forgalmú üzletek kivételt jelentenek, ezekben ugyanis az átlagosnál lényegesen magasabb vásárlószám és forgalom nagyobb kihívást jelent az ott dolgozók számára. A kiemelt ALDI-áruházakban a heti 40 órás munkavégzéssel elérhető kezdő munkabér 332 100 forint, míg az ALDI-nál töltött 10 éves szolgálati idő után az elérhető bér ebben a pozícióban 426 400 forint, természetesen az Erzsébet-utalvány itt is jár a fizetés mellé.

Az ALDI az elmúlt 12 hónap során közel 400 új munkahelyet hozott létre Magyarországon, jelenleg mintegy 3500 főt foglalkoztat üzleteiben, a biatorbágyi logisztikai központjában, illetve a központi ügyvitelben és igazgatásban. Az áruházlánc több mint 120 nyitott álláslehetőséggel rendelkezik, a legnagyobb számban részmunkaidős értékesítési pozícióra keres munkatársakat - mintegy 80 főt - az ország egész területén.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem