2017. október 18. szerda Lukács

Vallott a magyar lottónyertes: ki nem találod, mit vásárolt a nyereményéből

Már több mint 20 hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, a mai napon nem kevesebb, mint 2, 727 milliárd forint lesz a tét. De vajon, ki és hogyan ünnepelne, ha elvinné ezt az összeget? És vajon mire költenénk ezt a sok pénzt? Mutatjuk, mit mondanak a korábbi lottónyertesek és azok, akik még nem nyertek nagyobb összeget.


Mivel múlt héten se vitték el a főnyereményt az Ötöslottón, ezért mostanra a várható főnyeremény (2,727 milliárd forint) már a valaha volt hetedik legnagyobb nyeremény lehet a játék történetében.

Persze sokan eljátszanak a gondolattal, mire költenék ezt a pénzt, vagy, hogyan ünnepelnének, ha ma este megütnék a lottóötöst, de többen is akadnak, akiknek ez már nem csak egy álom. Nemrég például egy magyar játékos nyert több milliárdot az Eurojacpoton és bár kilétét nem tárta fel, de a Szerencsejáték Zrt.-nek mesélt egy kicsit a terveiről.

Egy újságcikkből tudta meg a jó hírt

Még február elején vitte el egy magyar az Eurojackpot hatalmas főnyereményét. A nyertes májusban jelentkezett a bruttó 22,5 millió eurós, vagyis csaknem 7 milliárdot érő nyereményéért. Ebből persze még adózni is kellet, így a 15 százalékos személyi jövedelemadó levonása után 5,9 milliárd forint maradt a nyertesnél, ami még így is a valaha volt legmagasabb elvitt magyar lottónyeremény.

Később annyi kiderült, hogy a szerencsés nyertes egy nyugdíjas férfi, aki először feleségének árulta el a nagy hírt.

Nem tervezem, hogy a rokonaimat és ismerőseimet beavatom a titokba, de mindenképpen támogatni szeretném a szeretteimet. A családi és baráti kapcsolataimat nem féltem, szerintem a nyeremény egyiket sem befolyásolja majd

- idézte korábban a Blikk a lottómilliárdost.

A névtelenségét kérő férfi elmondása szerint korábban sosem nyert nagyobb összeget, és az a napja sem indult szerencsésen, amikor feladta a nyertes szelvényt, hiszen azon a napon megbotlott és elég nagyot esett. A nyertes egyébként egy újságcikkből tudta meg a jó hírt, a szerencséjét pedig egy pohár fröccsel ünnepelte. A jövőben szeretne jótékonykodni és kórházaknak anyagi segítséget nyújtani. A férfi bizakodva áll a nyereményéhez, úgy véli nem lesz nehéz feldolgoznia, hogy ennyi pénzt nyert.

"Mi több, a nyereményből először egy lottószelvényt vásároltam"

- tette hozzá a nyugdíjas férfi.

KATTINTS! Kifakadt a lottónyertes: magányosan, nyomorban éli életét

Mi a tuti módszer?

A Szerencsejáték Zrt-nek a 2015-ös Ötöslottó nyertese is mesélt néhány érdekes információt, ő akkor 5 milliárd forinttal lett gazdagabb. Érdekességnek számít, hogy akárcsak az Eurojackot nyertese, ő is először egy másik lottószelvényt vett a nyereményéből. De az Ötöslottó 2015-ös nyertesének volt egy érdekes babonája is:

mindig mielőtt belép a lottózóba, az ajtó előtt hármat toppant.

Miben hasonlítanak az eddigi lottónyertesek?

A nagyobb nyeremények felvételekor a Szerencsejáték Zrt. kollégái mindig felajánlják a szerencsés nyertesnek, hogy kitölthet névtelenül egy kérdőívet, amelyben információkat oszthat meg magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy anonimitása biztosított marad.

A visszajelzésekből az látszik, hogy a legtöbb nyertes hosszabb ideje, akár már évtizedek óta rendszeresen játszik azzal a játékkal, amelyen nagynyereményt ért el.

Vannak olyan nyerteseink, akik rendszeresen játszanak más szerencsejátékot is, de vannak olyanok, akik csak egy játékon teszik meg számaikat. A lottójátékok esetében főleg az állandó, "családi" számok vezetik a listát, de néhányan gépi játékokkal játszanak és nyernek. Nem egy milliós, milliárdos nyeremény tulajdonosa vallhatja magát a "szerencse fiának", hiszen sokan már több alkalommal nyertek nagyobb összeget.

Mire költenénk a pénzt?

A Szerencsejáték Zrt. korábban arról kérdezte a magyarokat, mit tennének, ha ők nyerték volna meg az Eurojackpot egykori 7 milliárdos nyereményét. Az emberek többsége, 63 százaléka először a párjával, élettársával osztaná meg a nagy hírt, második helyen (45%-kal) a szülők és a gyerekek állnak. Közel egynegyedük viszont mindenekelőtt egy pénzügyi szakértő tanácsát kérné ki, ez főleg a 60 év feletti városi férfiakra jellemző.

A család főszerepe az ünneplés során is kiemelt: a válaszadók egyharmada egy otthoni, szűk családi körben tartott összejövetellel ünnepelne, közel egynegyedük pedig egy hatalmas bulit rendezne. Vannak ugyanakkor olyanok is, akik senkivel nem osztanák meg a hírt (18%), illetve nem ünnepelnének (25%).

Arról, hogy mit vásárolnának a nyereményből, a legtöbben, a válaszadók 54 százaléka azt válaszolta, álmaik ingatlanját vennék meg - különösen magas (61%) az arány a Budapesten élő, 30-as éveikben járó fiatalok körében. A legnagyobb arányban (18%) az idősebb, 60 év feletti megkérdezettek fektetnének részvényekbe.

A kutatásban résztvevők közel fele otthagyná munkahelyét, ha ekkora összeg ütné a markát, egyharmad arányban pedig saját vállalkozásba is fognának. Ezzel szemben szintén egyharmaduk megtartaná állását még akkor is, ha forintmilliárdokhoz jutna a nyeremény által.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Szuperintenzív nyelvtanfolyam? Mese habbal: a gatyád is rámegy a különórákra
Mutatjuk azt is, mennyivel kereshetsz többet, ha beszélsz még egy nyelvet.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Szégyenpadon Magyarország: ott vagyunk a legelhízottabb országok között

Az OECD 2017-es jelentése szerint Magyarország a legelhízottabbak között van a vizsgált országok közül. Az adatokból kitűnik, hogy a 15 évnél idősebb magyar lakosság 30 százaléka elhízott. Csupán...
 

Ne költs erre: készíts otthon fali szerszámtartót

A tavaszt ősszel kell előkészíteni - mondták a régi, tapasztalt gazdák. És valóban, az ősz beköszönte nem jelenti azt, hogy ezután nem találunk munkát a kertben - írta Bálint gazda. Tennivaló...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

10.12-10.18
Országos

Spar

10.12-10.18
Országos

Lidl

10.12-10.18
Országos

Auchan

10.12-10.18
Országos

Aldi

10.12-10.18
Országos

Tesco

10.12-10.18
Országos

Auchan

Borkatalógus
10.05-10.25
Országos

Diego

10.01-10.31
Országos

  Ajánlatunk