12 °C Budapest

Undorító: videón az átverős hentesboltok

2016. január 22. 12:05

Egyszerre négy - azonos érdekeltségi körbe tartozó - hentesüzletben tartott ellenőrzést múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Az összehangolt akció során több mint egy tonna terméket vontak ki a forgalomból és semmisíttettek meg az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

Az ellenőrzés során az üzletekben nem tudták igazolni az áruk eredetét, a termékek egy részéről eltávolították a jelölést, egy részük pedig már lejárt minőség megőrzési idejű volt. Az egységekben tiltott módon helyben lefagyasztott húsokat is találtak a szakemberek.

Az akcióban összesen több mint 70 tétel (egy tonna) élelmiszert kellett kivonni a forgalomból. Az áruk között füstölt húskészítmények, tőkehúsok, fűszerek, fagyasztott halak, legnagyobb mennyiségben pedig dobozos zsírok voltak.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm