2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Újság, magazin, egészségügyi papír: mind drágább lehet 2019-ben


Soha nem került olyan sokba a papír, mint amennyibe 2019-ben fog. Az iparág árai korábban hol le-, hol meg felmentek, most egyértelmű az irány. És ez bizony azt jelenti, hogy a nyomdaipari termékek, a háztartásokban felhasznált papír, és a csomagolópapír is drágább lehet - írja a Népszava.

Jelentősen emelkednek a papírárak, s ennek nyomán a nyomdaipari termékek is drágábbak lesznek. A lap szakmai körökből megtudta, az idén egyszer már végrehajtott - a termékfajtáktól függően - átlagosan 5-7 százalékos áremelést még 2018-ban ugyanilyen mértékű drágulás követi. De ez a folyamat ezzel még nem ér véget, mert 

jövőre ismét átlagosan 5-8 százalékkal növeli árait az ágazat,

és a felhasználók - a nyomdaipar mellett a háztartások (egészségügyi papírok) és a csomagolóipar - csak reménykedhetnek abban, hogy ezzel az áremelési folyamat véget ér, ami korántsem bizonyos.

A papírkereskedők ugyanis úgy látják, hogy a drágulás még 2-3 évig is eltarthat. A lap azt is írja, hogy az ideit meghaladó emelésre évek óta nem volt példa, továbbá, hogy 2019-ben várhatóan történelmi csúcsra kúszik fel a papír ára.


JÓL JÖNNE 600 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 600 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 613 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB 14 634 forintos törlesztőt (THM 10,14%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS