2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Újfajta kuponok hódítanak a magyar vásárlók körében


Az elmúlt évek egyik fontos tapasztalata, hogy jelentősen megnőtt a vásárlók spórolási hajlandósága, ez pedig azt is jelenti, hogy a különféle hűségkártyák, törzsvásárlói rendszerek is egyre nagyobb szerephez jutnak Magyarországon. A szolgáltatók már merőben új típusú kuponokat is kínálnak.


A korábbi évekhez képest intenzívebben keresik a fogyasztók azokat a lehetőségeket, amelyek vásárlásaik során megtakarításra, spórolásra, pénzvisszatérítésre adnak lehetőséget. Ez a fogyasztói elvárás generálja a különféle törzsvásárlói rendszerek, pontgyűjtő-és hűségkártyák iránti igény növekedését is - mondta el csütörtökön a siófoki Kereskedelmi Konferencián Hovanyecz Norbert, a 2,4 millió ügyféllel rendelkező pontgyűjtő rendszer, a SuperShop ügyvezetője.

A szakember szerint egyre gyakrabban találkozhatunk majd olyan újfajta megoldásokkal, amelyek a vásárlók és az üzletek kapcsolatát erősítik, erre kiválóan alkalmasak a különféle kedvezményeket jelentő kuponok - a SuperShop jelenleg több ilyen megoldást is üzemeltet. Ezek közül kiemelkedik az úgynevezett terminal slip kupon: a hűségprogramban részt vevő vásárló a pénztárnál nem csak a vásárlási tételeket tartalmazó blokkot kapja meg, hanem kap egy második "slipet" azaz cetlit (blokkot) is, amely azt igazolja, hogy használta hűségkártyáját. Ezen a második blokkon kapnak helyet azok a kuponos ajánlatok, amelyeket speciálisan a vásárló számára generált a rendszer (tehát például egy nyugdíjasnak nem ajánlanak akciós energiaitalt).

A speciális kuponok előállítása 10 fillérbe kerül, de hatékonyságukat jól mutatja, hogy az így kínált akciós termékekből 500-600-szor több fogy a felhasználási időszakban, tehát a vevők kiemelkedően magas számban használják őket - mondta el a SuperShop ügyvezetője.

Érintés nélkül és/vagy a telefonnal


Fontos trend, hogy egyre inkább összeolvadnak a fizetési és a pontgyűjtő kártyák, és az is, hogy a pontgyűjtés már a gyors és egyszerű érintésmentes technológiával, valamint a telefonokba integrált NFC-vel (Near Field Communication - rádiófrekvenciás adatátvitel) párosul.

A fejlestések irányát jól mutatja, hogy hamarosan 140 benzinkúton találkozhatunk majd olyan kávéautomatákkal, amelyek nem csak készpénzzel működnek, hanem SuperShop kártyáink pontjaival is - ezt pedig úgy is felhasználhatjuk, ha kártyánkat hozzáérintjük a készülékhez (PayPass) vagy ha telefonunkkal teszünk ugyanígy (NFC). Kávéautomata: bankkártya, nfc, paypass - supershop pontokkal lehet kávéért fizetni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk