2020. április 5. vasárnap Vince

Turkálóból öltözik a magyar sztárműsorvezető: színt vallott, ezért teszi


Mádai Vivien előszeretettel vásárol turkálóból, és ha márkásabb darabok után kutat is, csakis akkor veszi meg őket, ha azok akciósak.

Mádai Vivien saját bevallása szerint csupán tárgyakként kezeli a ruhákat, és bár nagyon szereti a divatot, számára fontos, hogy a ruha legyen érte, és ne pedig fordítva. Ezt a filozófiát pedig a ruhavásárlási szokásaiba is átülteti. A műsorvezető ugyanis csak és kizárólag leértékelt, akciós darabokat hajlandó megvásárolni, és ezen felül rengeteg turkálóból való ruhája is van:

Anyának használtruha-kereskedése volt, úgyhogy nem kellett a szomszédba mennem, ha rám tört a shoppingláz. A turizást én csak kincsvadászatnak hívom, ugyanis olyan egyedi darabokra bukkanhatunk, mint sehol máshol. Az kicsit sem zavar, hogy valaha más is hordta, másvalaki használta, hiszen számomra a ruhák nem egyebek, mint tárgyak, amik értem vannak, és nem fordítva. Sohasem ragaszkodtam hozzájuk, könnyedén le tudok mondani bármelyikről, noha van egy-kettő, amihez érzelmileg az emlékek miatt kötődöm

- mondta el Mádai Vivien a Star Magazinnak. A műsorvezető ezen felül arról is beszámolt, hogy persze drága ruhái is vannak, de azokat csak akkor vásárolja meg, ha legalább 20 százalékkal le vannak árazva. 

Nem szórom el a pénzemet drága holmikra, noha vannak minőségi, értékes ruháim, de azokat is mind akciósan szereztem be

- folytatta a lapnak. "Hiába látok meg a kirakatban egy csodálatos táskát, ha teljes áron adják, nem viszem haza" - vélekedett a műsorvezető.

Címlapkép: Getty Images

Mi az a koronavírus?

A 2019-nCoV (SARS-CoV-2) névre keresztelt vírus a koronavírusok közé tartozik. Ma "mindössze" 7 olyan koronavírusról tudunk, ami az embereknél is képes betegséget okozni - súlyosságukat tekintve nagyon változatos problémákkal: az egyszerű náthától a súlyos légúti problémákig. Aki nem tudná, ugyanez a vírustörzs (koronavírus) felelős a néhány éve feltűnt SARS-ért és MERS-ért. A vírus okozta megbetegedés hivatalos neve COVID-19.

Hogyan terjed a koronavírus?

A COVID-19 főként cseppfertőzéssel terjed, de a kutatók által az sem zárható ki, hogy a fertőzött széklettel való érintkezés során is megfertőződhetünk.

Kik kaphatják el a koronavírust?

Ahogy más, a légutakat érintő vírusfertőzést, úgy a koronavírust is gyakorlatilag bárki elkaphatja. Viszont erre is fogékonyabbak lehetnek a krónikus betegségekben szenvedők, a legyengült immunrendszerűek, a kisgyerekek és az idősebbek. A betegség lefolyása náluk súlyosabb tünetekkel járhat, és a szövődmények is gyakoribbak.

A koronavírus tünetei

A koronvírus lappangási ideje a jelenlegi tudásunk alapján 2-14 nap. A tünetek súlyossága egyénenként nagyon eltérő lehet, vannak, akik kb. teljesen tünetmentesek, míg mások csak enyhe tüneteket tapasztalnak. Ez is hozzájárul a COVID-19 gyors terjedéséhez. A koronavírus a légutakat támadja meg. A fertőzés tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy egyéb légúti fertőzés tüneteihez:

  • száraz köhögés
  • láz
  • gyengeség, fáradékonyság
  • légzési nehézségek
  • légszomj
  • hasmenés
  • torokfájás (ritkábban)
  • orrfolyás (ritkábban)

A COVID-19 okozta fertőzés az esetek nagyjából kb. 80 százalékában enyhe vagy közepesen súlyos tünetekkel jár együtt, míg a jelenelgi statisztikák szerint az érintettek negyedénél volt súlyos a betegség. Az elsődleges, influenzaszerű tünetek után a betegség továbbterjedhet a tüdőre, súlyos légzési nehézségeket okozva. A koronavírus szövődménye tüdőgyulladás, akut légzőszervi distressz szindróma (ARDS), szeptikus sokk, veseelégtelenség, végső esetben pedig halál is lehet. A kórházi kezelésre szorulók többsége a fertőzés előtt egészséges volt. A halálos áldozatok azonban azok közül kerültek ki, akik a fokozott rizikójú csoportokba tartoztak, például krónikus betegségeik, szívproblémáik, cukorbetegségük volt vagy idősebbek voltak.

Minden a koronavírusról a Pénzcentrum tematikus mellékletében - KATT!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Tesco

04.02-04.06
Budapest

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

  Ajánlatunk