Tovább terjeszkedik a Decathlon: itt nyílnak a következő üzletek

2016. augusztus 26. 16:02

Az eddig a külterületeken működő Decathlon szombaton megnyitja 18. áruházát Budapesten, a Nyugati téren. A belvárosi áruházzal, amely az ötödik Decathlon lesz a fővárosban, illetve a környékén, új vásárlói rétegeket szeretnének megnyerni.

A Decathlon Magyarország az első hét hónapban 26 százalékkal növelte forgalmát, nettó árbevétele a tavalyi 34,7 milliárd forint után idén a tervek szerint megközelíti a 44 milliárd forintot - mondta Pósfai Gábor ügyvezető igazgató, az áruházlánc első digitális áruházának sajtóbemutatóján. A Magyarországon majdnem 1300 munkavállalót foglalkoztató sportáruházlánc 2015-ben 1,4 milliárd forint adózás előtti, illetve 1,2 milliárd forint adózott nyereséget ért el.

A cég az év végéig még további három áruházat nyit Tatabányán, Sopronban és Budapesten. Jövőre a megyeszékhelyeken tervezik új üzletek nyitását.

Az áruházak területét az adott város vonzáskörzete és vásárlóereje alapján határozzák meg, a soproni és tatabányai üzlet ezer négyzetméteres lesz.  A budapesti Nyugati téren szombaton nyíló 1733 négyzetméteres új digitális áruházban majdnem hetven sportág termékeit kínálják, amelyek közül egyeseket - például a kerékpárokat, nagyobb súlyú árucikkeket - csak online lehet megrendelni. Az online értékesítés aránya folyamatosan emelkedik, már megközelíti a 3 százalékot - mondta Pósfai Gábor.

Az új belvárosi üzlet digitális tesztáruházként is működik, valamennyi, a Decathlon 1100 üzletének valamelyikében megtalálható digitális eszközt használják majd, és az itt szerzett tapasztalatok tükrében alkalmazzák a lánc többi áruházában.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem