2020. július 6. hétfő Csaba

Tovább erősödik a hajóipari szektor (x)

  • 2020. február 19. szerda 13:55

Kiállítások esetében gyakran hangzik el az a kijelentés, hogy minden esetben az adott iparág tükre, hiszen, ha jól megy az érintett szektor, akkor vállalkozásoknak több lehetőségük van ilyen jellegű megjelenésekre költeni, tehát növekszik a kiállítás. De nem csak ez olvasható le, több évet tekintve lekövethetők a különböző változások, trendek is.

Ez ugyanúgy igaz a hajóiparra is, mely a legjobban a Budapest Boat Show-n követhető figyelemmel, mely az elmúlt években szinte folyamatosan növekedett, a szektor erősödését jelezvén. A kiállításon idén február 27. és március 1. között majdnem 80 kiállító 36 hajómárkát és közel 130 vitorlás, motoros és elektromos hajót tekinthetnek meg az érdeklődők, ráadásul a legutóbbinál 1.000 négyzetméterrel nagyobb területen, mely az elmúlt évtized legnagyobb hajókiállítását jelzi. A trendeket tekintve, ahogy az autók esetében, ugyanúgy itt is azt láthatjuk, hogy az elmúlt néhány évben minden alkalommal hangsúlyosabb megjelenést kaptak a károsanyag kibocsájtás nélkül közlekedő elektromos hajók. Ezek mind a kiállítási területet, mind pedig a darabszámot tekintve jelentősen növekedtek.

Egy adott piacot sok esetben az innovációk visznek előre, ezért a szervezők kifejezetten ügyelnek rá, hogy megfelelő teret kapjanak a piac újdonságai, ennek érdekében hetedik alkalommal hirdették meg Újdonság Pályázatukat, így a résztvevők szélesebb körbe juttathatják el legfrissebb fejlesztéseiket, és a látogatók is egy helyen ismerhetik meg a legelőremutatóbb megoldásokat.

Természetesen a Budapest Boat Show nem csak az üzletről szól, hiszen a hajózás egy életérzés, ez a kiállítás egy találkozóhely mindenkinek, akinek a hajózás a szenvedélye. Itt ők, a hajók mellett megtalálhatják a kapcsolódó szolgáltatásokat, felszereléseket, vízi sportokat és így tovább. Mindemellett izgalmas programok zajlak a kiállításon, díszvendégként bemutatkozik a Velencei-t, és a színpadon pedig világbajnokaink és olimpikonjaink fordulnak meg, szó esik a Kékszalagról és sok más érdekes és szakmai témáról. A Programszigeten pedig vitorlás szimulátor, csomókötözés, hajóépítés várja az érdeklődőket. A Bemutató Medencében pedig vitorlás tesztelés, vízimentő bemutató és SUP jóga zajlik majd.

Bővebb információ a kiállításról a www.boatshow.hu weboldalon található. A Budapest Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete és autós partnere az Audi.

(x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS