9 °C Budapest

Tovább erősödik a hajóipari szektor (x)

Pénzcentrum
2020. február 19. 13:55

Erről árulkodik az ország legnagyobb hajókiállítása.

Kiállítások esetében gyakran hangzik el az a kijelentés, hogy minden esetben az adott iparág tükre, hiszen, ha jól megy az érintett szektor, akkor vállalkozásoknak több lehetőségük van ilyen jellegű megjelenésekre költeni, tehát növekszik a kiállítás. De nem csak ez olvasható le, több évet tekintve lekövethetők a különböző változások, trendek is.

Ez ugyanúgy igaz a hajóiparra is, mely a legjobban a Budapest Boat Show-n követhető figyelemmel, mely az elmúlt években szinte folyamatosan növekedett, a szektor erősödését jelezvén. A kiállításon idén február 27. és március 1. között majdnem 80 kiállító 36 hajómárkát és közel 130 vitorlás, motoros és elektromos hajót tekinthetnek meg az érdeklődők, ráadásul a legutóbbinál 1.000 négyzetméterrel nagyobb területen, mely az elmúlt évtized legnagyobb hajókiállítását jelzi. A trendeket tekintve, ahogy az autók esetében, ugyanúgy itt is azt láthatjuk, hogy az elmúlt néhány évben minden alkalommal hangsúlyosabb megjelenést kaptak a károsanyag kibocsájtás nélkül közlekedő elektromos hajók. Ezek mind a kiállítási területet, mind pedig a darabszámot tekintve jelentősen növekedtek.

Egy adott piacot sok esetben az innovációk visznek előre, ezért a szervezők kifejezetten ügyelnek rá, hogy megfelelő teret kapjanak a piac újdonságai, ennek érdekében hetedik alkalommal hirdették meg Újdonság Pályázatukat, így a résztvevők szélesebb körbe juttathatják el legfrissebb fejlesztéseiket, és a látogatók is egy helyen ismerhetik meg a legelőremutatóbb megoldásokat.

Természetesen a Budapest Boat Show nem csak az üzletről szól, hiszen a hajózás egy életérzés, ez a kiállítás egy találkozóhely mindenkinek, akinek a hajózás a szenvedélye. Itt ők, a hajók mellett megtalálhatják a kapcsolódó szolgáltatásokat, felszereléseket, vízi sportokat és így tovább. Mindemellett izgalmas programok zajlak a kiállításon, díszvendégként bemutatkozik a Velencei-t, és a színpadon pedig világbajnokaink és olimpikonjaink fordulnak meg, szó esik a Kékszalagról és sok más érdekes és szakmai témáról. A Programszigeten pedig vitorlás szimulátor, csomókötözés, hajóépítés várja az érdeklődőket. A Bemutató Medencében pedig vitorlás tesztelés, vízimentő bemutató és SUP jóga zajlik majd.

Bővebb információ a kiállításról a www.boatshow.hu weboldalon található. A Budapest Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete és autós partnere az Audi.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem