2019. január 23. szerda Zelma, Rajmund

Tömegével mennek külföldre a magyarok bevásárolni: ezek a kedvelt célpontok


Úgy látszik, hiába lehet otthon a fotelben ülve online vásárolni a határokon túl áruházakból is, a magyar vásárlók imádják a boltos kalandozást. A gyengébb forint, vagy a drágább benzin nem számít - 2018 első három negyedévében közel 30 százalékkal nőtt az országhatárt átlépők száma. Éves szinten ennek értéke túllépheti a 130 milliárd forintot.

A legfrissebb statisztika szerint 2018 első három negyedévében bő negyedével nőtt a magyarok bevásárlóturizmusa - derül ki a blokkk.com közleményéből. Nem tántorította őket el a forint árfolyamának gyengülése vagy a drágább üzemanyag sem.

A korábbi évekre visszatekintve is nőtt a bevásárlóturizmus, , de 2018 további emelkedést hozott:

Ausztria a legnépszerűbb bevásárlási célpont

Már évek óta Ausztriában költik el a legtöbb pénzt a magyar bevásárlóturisták. A sok kint dolgozó honfitárs mellett nyilván kevesebb a nyelvi nehézség a sógorék boltjaiban. Itt hagyják a magyarok a határokon túli bevásárlásra szánt pénzük közel felét. A másik két dobogós célország, Szlovákia és Szerbia jókora lemaradásban van, a többi szomszédos országban pedig csak néhány milliárdot költenek a magyarok, amikor bevásárlási céllal útnak indulnak:

Jönnek azért hozzánk is

A bevásárlóturizmusnak mi is haszonélvezői vagyunk - hozzánk is sokan jönnek szomszédos országokból. A külföldi bevásárlóturisták költekezését a következő adatok jelzik:

Természetesen nem csak a bevásárlóturisták költenek a boltokban, akár jönnek, akár mennek, hanem azok is, akik bármilyen más utazási céllal kerekednek fel és lépnek át országhatárokat. A külföldre utazó magyarok, ha már utaznak, akkor nyilván vásárolnak is mellette, mintegy 300 milliárd forintnyi pénzt hagyva a külhoni boltok pénztáraiban. És akik hozzánk jönnek, azok is sokat költenek, aminek értéke 600 milliárd forint környékén jár. A mérleget nézve tehát sokkal jobban járunk a bevásárlóturizmussal.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 7 131 forintos törlesztőrészlettel az MKB nyújtja (THM 19,08%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 7 610 forintos törlesztőt (THM 20,37%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.24-01.30
Országos

Spar

01.24-01.30
Országos

Lidl

01.24-01.30
Országos

Aldi

01.24-01.30
Országos

Auchan

01.24-01.30
Országos

Interspar

01.17-01.23
Országos

Spar

01.17-01.23
Országos

Lidl

01.17-01.23
Országos

  Ajánlatunk