13 °C Budapest

Tömegek állnak sorban a Tescóban, Decathlonban: mit vásárolnak ennyien?

2017. június 2. 14:23

Beköszöntött a strandszezon, a legtöbb strand vagy már kinyitott, vagy a pünkösdi hosszú hétvégén várja először a fürdőzni vágyókat. Nem csoda, hogy a nagyobb áruházláncok is szuper nyári akciókkal készültek a héten. Mutatjuk hol és mit kaphattok a legjobb áron.

Beköszöntött a június, a magyarországi strandok nagy része már kinyitott, sok pedig most, a pünkösdi hétvégén várja idén először a fürdőzni vágyókat. Idén is nagyon megterhelheti a családi kasszát egy hétvégi strandolás, sokat spórolhatunk, ha a fürdőzéshez szükséges holmikat akciósan vásároljuk meg. Érdemes tehát a hétvégén betérni a nagyobb áruházláncokba, mert a 22. héten is rengeteget spórolhatunk, ha okosan vásárolunk.

Ha szabadvízi strandra megyünk, érdemes magunkkal vinni egy strandsátort, amibe elfér a holmink és ahová visszavonulhatunk, ha elegünk lett a szikrázó napsütésből. ATescóbana héten 35 százalékkal olcsóbban, 3399 forintért lehet strandsátort vásárolni, a napozómatrac is akciós, most 2199 helyett 1499 forintba kerül.

ALidlben 18 literes strandtáskát lehet kapni, 2299 forintért darabját. Itt is van pop-up sátor, az UV-szűrős, mindössze 1 kilogrammos sátorért 4999 forintot kérnek. A Lidl egyébként az idei Balaton-átúszás névadó szponzora. A vízpartra jó lehet a buborékfújó és az úti társasjáték is, előbbi 1999, utóbbi 999 forintba kerül az Aldiban. A gyermek fürdőlepedők is jó áron vannak, a Disney-figurás darabok 2999 forintba kerülnek.

KATTINTS! Fillérekért árulja a csúcsbort az Aldi, de van egy kis gond

Az Auchanban strandlabdát már 599 forintért, úszógumit már 499 forintért vásárolhatunk. 196 centiméteres matrac is van, ez 6990 forintba kerül. Jól jöhet egy pikniktakaró is a vízpartra. Az Intersparban a héten 2999 forintért vásárolhatunk vízlepergetős aljú, 130X150 centimétereset. Jó áron vehetünk strandtörülközőt is, a 75X150 centiméteres, 100 százalék pamut törülköző 1499 forintba kerül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagyobb a választék a két nagy sportáruházban, a Decathlonban és a Hervisben. Ha valaki rajong a sárkányreptetésért, mindenképp érdemes benéznie, 12990 forinttól már egészen komoly, 42990 forintos darabokat vásárolhatunk. Jól járhatnak a kajakozás szerelmesei is. Már 89990 forintért kaphatunk, de a profibbak drágább, de jobb minőségű kajakot is találhatnak. A kétszemélyes Yakkair BIC kajak például 299990 forintba kerül. Evezőből is találni olcsóbb, hobbi kajakosoknak valót, 4990 forintért, a komolyabbat ára húsz-harmincezer között mozog. A Hervisben a héten 14 százalékkal olcsóbban, 119999 forintért lehet megvásárolni a Brezze Sup szettet.

Drága hobbi, mégis miből fizessem?

A nyári sportok többsége megterhelheti a pénztárcánkat. Ha valaki rajong a hajózásért vagy a már fent említett kajakozásért, vagy a vitorlázásért, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A pénzügyi nehézségeket viszont könnyen áthidalhatjuk személyi kölcsönnel. A Pénzcentrum kalkulátorával könnyen megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb konstrukciót. Végeztünk egy próbaszámítást. ha például meg szeretnénk vásárolni a Decathlonban egy alap vitorlás szettet, nagyjából 200 ezer forintot kellene költenünk.

Ha egy évre vennénk fel kétszázezer forintot úgy, hogy az igazolható havi jövedelmünk több mint nettó 250 ezer forint, akkor a teljes hiteldíj mutató (THM) alapján a Mohácsi Takarék Bank Fix Takarék Személyi Kölcsöne a legjobb választás. A THM 16,14 százalék, a havi törlesztőrészlet 17676 forint, a visszatérítendő összeg pedig 216516 forint. A Budapest Bank Hitel Expressz nevű termékét választva 24, 79 százalékos THM és 18852 forintos törlesztőrészlet mellett törleszthetjük vissza az igényelt hitelösszeget. A Cetelem Mindig kéznél kölcsön választása esetén 33, 18 százalékos THM mellett 19399 forintos törlesztővel kalkulálhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem