7 °C Budapest

Tisztítószer-dömping jön: együttműködnének az önkormányzatokkal a bolthálózatok

2020. március 17. 11:11

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai az elmúlt napokban számos megkeresést kaptak önkormányzatoktól, helyi intézkedéseikről. Az OKSZ rendkívül nagyra becsüli az önkormányzatok szándékát a települések lakosai, a családok és az ott dolgozók érdekében. Ezért együttműködésre hívja fel őket, mivel újabb szintet lépett a járvány.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai (ALDI, AUCHAN, dm, LIDL, MEDIA MARKT, METRO, MOL, OBI, PENNY MARKET, PRAKTIKER, ROSSMANN, SPAR, TESCO) megfeszített, a biztonságos élelmiszerellátásra és más fontos termékek, üzemanyag, drogériai, informatikai és barkács termékek biztonságos ellátására irányuló munkájuk során szigorú, országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelmények alapján végzik tevékenységüket, minden jogszabályi előírást és központi államigazgatási hatósági felhívást betartva. 

Az élelmiszerek mellett figyelemmel kell lenni olyan árucikkekre is, mint például babaápolási, háztartási tisztító és higiéniai, informatikai, barkács termékek is (például a digitális tanrend, az otthoni irodai munka, vagy például a szükséges épületkarbantartás, vízvezeték, villanyvezeték esetleges meghibásodása miatt). Állandó napi kapcsolatot tartanak a kormánnyal és a szakhatóságokkal, közösen kísérjék figyelemmel az ellátást és kezdeményeznek központi, egységes döntéseket. 

Kérik az önkormányzatokat, vegyék figyelembe, hogy az országosan egységes rend szerinti védekezés a leghatékonyabb, a legcélravezetőbb, mindannyiunk számára és ez szolgálja legjobban az egyes települések lakosainak érdekeit is. Ezek maradéktalan betartása érdekében az élelmiszerkereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseik mennyiségét.

A dolgozók munkavégzésének segítése érdekében, más intézkedésekkel együtt növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy - az ajánlásokkal összhangban - biztosítani tudják a gyakoribb kézmosás lehetőségét is. Az áruházakban rendkívül alapos a takarítás. Együttműködésük érdekében kérik, hívják fel a lakosság figyelmét a következőkre:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot
  • az üzletekben tartsanak ésszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter
  • ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra

Az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgoznak. A veszélyhelyzetre tekintettek a kormány megteszi a szükséges intézkedéseket, követi a nemzetközi fejleményeket (WHO ajánlások) és szükség szerint módosít a szabályokon, amelyeket egységesen betartanak a tagvállalatok. A helyi szintű eltérő szabályok végrehajtása a jelen körülmények között és leterheltség mellett olyan szervezést igényel, amely hátráltatja a lakosság biztonságos kiszolgálását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem