2020. július 4. szombat Ulrik

Tinidráma: ezek a legolvasottabb könyvek idén ősszel

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. szeptember 14. vasárnap 13:01

Úgy tűnik, augusztusban nemcsak a munkahelyeken állt meg az élet, hanem a Bookline TOP50-es listájának élmezőnyében is: a múlt havi első két helyezett változatlan maradt, és a harmadik is csak egy helyet csúszott lejjebb.


John Green bestsellerét, a Csillagainkban a hiba című tinidrámát egy könyv se volt képes letaszítani a sikerlista első helyéről augusztusban, mint ahogy a júliusi TOP50 ezüstérmese, Bartos Erika Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyve is tartotta második helyezését. Stephen King Álom doktorát - amelyben a Ragyogás időközben felcseperedett gyerekszereplőjének mindennapjait követhetjük nyomon - is csupán a toplisták "régi motorosának", Jennifer Probstnak sikerült leszorítania a 4. helyre a Milliárdosfeleségek-sorozat utolsó kötetével. Az Eltervezett házasságban egy megközelíthetetlen, szívügyekben csetlő-botló üzletasszonyt ismerhetünk meg, aki szerelmi mágiához folyamodva igyekszik a csúcsra jutni magánéletében is. Jennifer Probst a bronzérem mellett duplázott is, hiszen a sorozat előző kötete, az Elhibázott házasság a 37. helyen végzett.

Bár már egyáltalán nem kelt feltűnést, hogy a legkeresettebb könyvek között minden hónapban rengeteg pszichológiával és gyerekneveléssel foglalkozó kiadvány található, az augusztusi toplistát elnézve külön figyelmet kell szentelnünk a műfajnak. Hogy a változtatás és a tudatos életvezetés igénye több mint múló szeszély, azt az Amit rosszul tudtunk a gyerekekről (Po Bronson, Ashley Merryman - 5.), az Anyapszichológia (Vida Ágnes - 7.), A mindennapi kenyérnél is fontosabb a remény (Böjte Csaba - 12.), A Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked? (Vekerdy Tamás - 22.) és a Most vagy Soha (Feldmár András - 35.) helyezései bizonyítják, valamint a Pál Ferenc, Dr. Bagdy Emőke és további neves pszichológusok által közösen írt újdonság, a Bízz magadban!. Utóbbi még meg sem jelent, az előjegyzések szerint azonban máris a 34. helyezett lett. A közelgő iskolakezdés sok mindenkit nosztalgiára is ösztönözhetett: a Vuk (48.), a Misi Mókus kalandjai (32.) és az Ablak Zsiráf (33.) olyan gyerekklasszikusok, amelyeknek első rajongói már saját maguk is szülőkké válhattak.

A filmipar és a könyvkiadás összefonódása sem ismeretlen jelenség manapság, és erre a listavezető Csillagainkban a hibán kívül Veronica Roth Beavatott-trilógiájának (A lázadó - 8., A beavatott - 10.) és Gayle Forman Ha maradnék című regényének (15.) népszerűsége is rámutat. A szürke ötven árnyalatának egyelőre csak a július végén nyilvánosságra hozott trailere borzolja a kedélyeket, de úgy látszik, ez a tény se akadályozta meg, hogy a trilógia augusztusban is a legkeresettebb könyvek közé kerüljön. (16., 27., 28.)

Az e-könyvek között általában sokkal nagyobb arányban reprezentálják magukat a romantikus regények, mint a nyomtatott könyvek között, és ez augusztusban sem volt másként. Az Eltervezett házasság az e-könyvek között is dobogós helyet szerzett (2.), a listából pedig kiemelkedik Fejős Éva Éjszaka Bangkokban és Fábián Janka Rozmaring című műve: előbbi lassan egy, utóbbi pedig több mint két éve szerepel a legjobb e-könyvek között.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk