20 °C Budapest

Tényleg veszélyben vannak az androidos telefonok?

Pénzcentrum
2012. szeptember 5. 12:04

Négy éve a leggyorsabb növekedést mutatják a számítógépes vírusok, trójaiak és egyéb támadások - derül ki az Intel biztonsági szoftvereket gyártó leányvállalata, a McAfee szokásos negyedéves felméréséből. Már nem csak a személyi számítógépeket támadják, de egyre nagyobb veszélyben érezhetik magukat a mobilhasználók is - írja a CNNMoney.

Az elmúlt négy év leggyorsabb növekedését mutatták a második negyedévben az interneten terjedő vírusok, trójaiak és egyéb biztonsági fenyegetések - derül ki a McAfee negyedéves jelentéséből. Az április-júniusi időszakban 8 millió új fenyegetést fedezett fel az internetes biztonsági szoftvereket gyártó cég, ami 23%-os növekedést jelent az első negyedévhez képest.

A Microsoft Windows operációs rendszerével működő személyi számítógépek az elsődleges célpontok, de az a tendencia látszik, hogy más eszközök is egyre inkább a fókuszba kerülnek, mint például az Apple számítógépei, a Macintoshok, vagy például az okostelefonok. A negyedévben például több százezer Macintosh számítógépet fertőzött meg a "Flashback" névre keresztelt vírus, ami magát egy egyszerű Adobe Flash bővítménynek álcázva magát többezer jelszót lopott el a felhasználóktól. "Ez a jelentés azt üzeni, hogy védeni kell minden olyan eszközt, ami kapcsolódik az internethez" - mondta a McAfee szakértője.

Ahogy a Macintosh piaci részesedése növekszik, úgy kerül egyre inkább a hackerek fókuszába az Apple számítógépe. Mostanra az Apple már a harmadik legnagyobb számítógépgyártóvá nőtte ki magát az Egyesült Államokban, a második negyedévben 12%-os piaci részesedése volt.

A Google, pontosabban az Android operációs rendszer is egyre nagyobb elszenvedője a támadásoknak. A mobilos fenyegetések száma az idei évben csak eddig több mint 13 ezer darabra rúgott, míg tavaly egész évben kevesebb mint kétezret derített fel a McAfee. Az okostelefonokon például most "divatba jött" az a vírus, amely egy évvel ezelőtt volt népszerű a számítógépeken: a vírus átveszi az uralmat a készülék és az adatok felett és a felhasználóknak fizetni kell azért, hogy megszabaduljon tőle. A másik olyan fenyegetés, ami annak idején a számítógépeken volt népszerű és most az okostelefonokon újra felbukkan, hogy a támadók feltörnek honlapokat és az összes látogatót megfertőzik.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem