14 °C Budapest

Tényleg ennyit kell fizetünk idén egy jó halászléért?

2016. december 14. 11:08

Bajai? Szegedi? Teljesen mindegy, melyikről van szó, karácsonykor a halászlének az asztalon van a helye. A tartalmas leves elkészítése azonban nem kis feladat, akár több órába is telhet. Éppen ezért évről évre jó néhány étterem vállalja át a feladatot és készít előrendelésre halászlevet. De sokan vannak, akik a halászlé mellett a töltött káposztát és a bejglit is rendelik. Mutatjuk az idei árakat.

A karácsony előtti időszakban jelentősen megnövekszik a forgalom a halak iránt. Egyes becslések szerint az egész éves magyarországi édesvízihal-fogyasztás 70 százaléka a karácsonyi időszakra esik.

Ez persze nem véletlen, hiszen Magyarországon a legtöbben karácsonykor halászlevet esznek, de ilyenkor nem maradhat el a töltött káposzta és a bejgli sem. Persze nem mindenkinek van ideje elkészíteni az egész családnak a karácsonyi menüsort. Aki azonban nem akar kimaradni az ünnepi hangulatból, akár meg is rendelheti a hagyományos karácsonyi ételeket, de egyáltalán nem mindegy, honnan.

Megnéztük az idei rendelési ajánlatokat, és körképünk alapján idén sem lesz olcsó mulatság halászlevet rendelni, legalábbis Budapesten. Legdrágábban a fővárosban: 2 700 forintért találtunk egy adagot, míg a Rétságban már 850 forintért kínálják a rendelős halászlevet. A töltött káposztáért akár 3 100 forintot is elkérhetnek, míg van, ahol csak 900 forintba kerül. A rendelt bejglik ára pedig 2000 forint körül mozog.

Az árakhoz azonban mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy az adagok mérete és persze a minősége is nagyban különbözhet attól függően, honnan rendelünk. De az általánosságban elmondható, hogy az éttermekben előre le kell adni a rendelést az ünnepi menüsorra. Sőt, olyan vendéglő is van, ahol csak december 16-ig adhatjuk le a rendelésünket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ételeket általában december 23-án, de ha szerencsések vagyunk, akkor akár december 24-én is elhozhatjuk. Akadnak azonban olyan éttermek is, akik magukra vállalják a szállítást is. Az ajánlatokat mindig részletesen olvassuk el, hiszen könnyen előfordulhat az is, hogy a szállításra alkalmas edényt már nekünk kell vinni, ha elhoznánk a karácsonyi ételeket. Ha idén mi is halászlé vagy töltött káposzta rendelésre adnánk a fejünket, akkor a közösségi oldalakon is érdemes körbenézni, hiszen sok étterem csak ott hirdeti meg ezt a lehetőséget.

Akár kuponnal is!

Éppen a halászlé előrendelési ajánlatokat böngésztük, amikor szembe jött velünk egy karácsonyi halászlé kupon. Ennek tanulsága szerint 1 250 forint helyett most csupán (a kuponnal) 690 forintért lehet mienk 3 dl halászlé, halpatkóval, és gyufatésztával a Pesti Mese étteremből. Az előrendelésünket dec. 20-ig kell leadni a levest pedig az étteremből december 23-án vagy 24-én lehet elhozni.

Ha magunk állnánk neki...

Jó hír, ha mégis magunk állnánk neki a halászlé elkészítésének, akkor idén kiváló minőségű halakat vásárolhatunk a piacokon. Ráadásul az árak sem emelkedtek a tavalyihoz képest, drágulás egyedül a ragadozó halaknál tapasztalható. Így egy kilogramm élő ponty ára a vásárlás helyétől függően 800-1200 forint között mozgott az országban, míg ugyanezen termék feldolgozott formájáért 1200-1500 forintot kérnek.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm