2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Te is vettél ilyen lisztet a Tescóban? Azonnal vidd vissza, veszélyes lehet


A Tesco-Global Áruházak Zrt. kivonta a forgalomból a Forhealth zabpehelylisztet miután kiderült, hogy a címkén jelöltekkel ellentétben a termék fogyasztása nem biztonságos a gluténérzékenyek számára - írja a Blikk.

Kivonta a forgalomból a Tesco a Forhealth zabpehelylisztet. Az 500 grammos kiszerelésű termékről kiderült, hogy gluténérzékenyek számára nem biztonságos a fogyasztása, noha a címke nem ezt állítja. A Tesco erről egy vásárlói visszajelzés nyomán szerzett tudomást.

Az áruházlánc a visszajelzést követően kivonta a forgalomból a terméket, november 14-i hatállyal pedig a termékvisszahívást is elindították. A már megvásárolt termékeket 2017. december 8-ig, a vásárlást igazoló blokk nélkül is átveszik az áruházak.

A visszahívásról a Nébih-et is informálta a Tesco. Elővigyázatosságból a Forhealth egyéb termékeit is vizsgálják, hogy valóban megfelelnek-e a gluténmentes jelölés jogszabályi előírásainak. A vizsgálat végéig a Tesco nem forgalmazza ezen termékeket.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.