13 °C Budapest

Szennyezett tej a hazai boltokban: a Spar is érintett a botrányban

2018. május 20. 17:30

Ezek voltak a 20. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címre.

Féláron foszthatjuk ki a boltokat: ezeket szórja ki a Decathlon, Deichmann

Szakértők szerint egy átlagos ember a nettó fizetésének 5 százalékát költheti ruházkodásra havonta. Ez Magyarországon 8 500 és 11 300 forint közötti összeget jelent, ami első ránézésre nem sok dologra elegendő. Ez azonban nem feltétlenül igaz, sőt a legnagyobb márkák 30-40 ezer forintos darabjaiból is simán lecsíphetünk akár 75 százalékot is, akkor ha szemfülesek és körültekintőek vagyunk. A lehetőségek után kutatva utánajártunk, hogy a legnagyobb magyar ruhakereskedők, milyen stratégiák mentén áraznak le, valamint megkérdeztük az is, mekkora kedvezményekre lehet számítani a kiárusított darabok esetében.

Szennyezett tej a boltokban: a Spar is érintett a botrányban

Az Auchan boltjain túl három magyarországi Spar és Interspar áruház is érintett a szennyezési botrányban - értesült a Pénzcentrum. Az áruházlánc a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte.

Alig ismert számlatrükk: legális, tízezreket hozhat havonta a konyhára

Hiába igényel minimális erőfeszítést, mégis alig veszik igénybe a lassan két éve elérhető egyszerűsített bankváltást. Pedig éves szinten akár tízezreket is spórolhatunk egy olcsóbb számlával, ráadásul kifejezetten jó folyószámlákat találhatunk kevesebb pénzért is. Akkor mégis mi a baj?

Kiderült: ennyit keres egy szakács a budapesti luxusmekiben

Szakácsot keres a Rosinter Magyarországhoz tartozó budapesti Planet Sushi és a TGI Fridays is. A kezdőfizetés nettó 240-260 ezer forint tapasztalattól függően, 15 napot kell dolgozni egy hónapban és tréninglehetőségeket is kap a jövőbeni munkatárs.

Átverésre figyelmezteti magyar vásárlóit a Tesco: mutatjuk, mi a trükk

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kamu nyereményjátékot hirdetnek a Tesco nevében, így élnek vissza az áruház nevével csalók. A cég figyelmeztetést tett közzé a Facebookon.

Százezreket keresnek luxuskésekkel: ez most a legmenőbb szakma Magyarországon

30-40 ezer forint egy késért. Óhatatlanul felmerül az emberben: van erre kereslet ma Magyarországon? Kinek telik erre? Pár perccel később újabb sokk: lehet kapni 185 ezerért is magyar kést, sőt, 370 ezerért is. De vajon meg tud ma élni Magyarországon egy késkészítő? Tényleg el tudják adni a terméket egy vagy akár több havi fizetésnek megfelelő összegért? Szántó Szabolcs Késes népi iparművész segítségével ennek jártunk utána.

Tényleg lehetséges: így lehet ingyenpénzből új TV-d, mosógéped, laptopod

Már megszokhattuk, hogy a nagyobb ünnepek közeledtével megszaporodnak az akciós, akár 0 százalékos áruhitelek igénybevételével is elérhető ajánlatok. A vásárlók számára azonban egyre fontosabb szemponttá válik a kényelem: a kedvező ajánlatok mellett egyre többen várják el, hogy online, otthonról végezhessék el a vásárlást. Azonban nem kell választanunk a kettő közül: a legnagyobb elektronikai áruházláncoknál ugyanis online vásárlás esetén is könnyedén igénybe vehetjük az olcsó, esetenként 0 százalékos áruhiteleket.

7 tiltott kérdés az állásinterjún: ha erre kíváncsiak, mehetsz a bíróságra

Az állásinterjúknak az a céljuk, hogy az állást meghirdetők felmérhessék, hogy alkalmas lenne-e a jelölt a meghirdetett pozíció betöltésére. Vannak azonban olyan kérdések, melyeket még ilyenkor sem kérdezhetnek meg a jelentkezőktől. Ha mégis megteszik, azzal törvényt sértenek.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem