Szennyezett tej a boltokban: a Spar is érintett a botrányban

2018. május 14. 14:25

Az Auchan boltjain túl három magyarországi Spar és Interspar áruház is érintett a szennyezési botrányban - értesült a Pénzcentrum. Az áruházlánc a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte.

"A SPAR Magyarország birtokába olyan információ került, amely egyes forgalmazott tejtermékek szándékos megszennyezéséről szól, három magyarországi SPAR és INTERSPAR áruházban. A SPAR Magyarország az információ beérkezését követően haladéktalanul egyeztetett a Nemzeti Nyomozó Irodával és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal" - tájékoztatta lapunkat az üzletlánc. Mint azt Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője elmondta,

az egyeztetés alapján a SPAR a kérdéses termékeket azonnal zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte, valamint döntött ezen termékek visszahívásáról is, melyről az érintett áruházak vásárlóközönségét már tájékoztatta. A kérdéses termékek árát pedig, amennyiben 2018. május 11-én, vagy május 12-én vásárolták az érintett üzletekben, blokk nélkül is visszafizetik. A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel több információt nem áll módunkban kiadni.

A visszavonásban érintett termékek:

  • MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L
  • MAGYAR UHT TEJ 2,8% 1L
  • MAGYAR ESL DOBOZOS TEJ 1,5%1L
  • MAGYAR ESL DOBOZOS TEJ 2,8%1L
  • FARMER UHT TEJ 1,5%
  • MEGGLE KÁVÉTEJSZÍN 10X10G
  • MEGGLE KÁVÉTEJSZÍN 500ML

A visszavonásban érintett áruházak:

  • INTERSPAR hipermarket - Diósd, Balatoni út 2.
  • INTERSPAR hipermarket - Szentendre, Dobogókői utca 4.
  • SPAR szupermarket - Érd, Diósdi út 46.
Cikkünk megjelenése után érkezett a hír, hogy a Nébih szerint csak fenyegetőzés volt, senki nem mérgezte meg a boltokban kapható tejeket. A Klubrádiónak Helik Ferenc, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője azt mondta, a vizsgálatok alapján biztos, hogy nincs mérgezett tej az áruházláncok polcain.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ugyanakkor a következő tájékoztatást küldte meg a Pénzcentrum érdeklődésére: "A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ügy felderítése érdekében a rendőrség nyomozócsoportot hozott létre. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad."

Korábbi cikkeink a témában:

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem