2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Százezrekért táboroznak a magyar elit gyerekei: mi kerül ennyibe?


2018-ban több mint 200 ezer gyermek vett részt táborban a nyáriszünet alatt. Megfigyelhető, hogy a növekvő kereslettel együtt az árak is emelekednek: egyre drágább a nyaraltatás. Ezért érdemes minél előbb elkezdeni tervezni a nyári kiadásokat, előre félretenni vagy már most lefoglalni a jobb helyeket. A táborok ára attól függően is változhat, hogy milyen témájú, illetve napközis vagy ott alvós rendszerben működik-e. 

A szülőket a táborok minősége mellett leginkább a felmerülő költségek érdeklik. Ahogy korábban beszámoltunk róla a piac 5-15 százalékos áremelkedést mutat, ezért érdemes minél előbb elkezdeni félretenni. Egy kétgyermekes család, ha a nyáriszünet két hetére fizetné be csemetéit üdülni, az napközis tábor esetében legalább 130 ezer, ott alvós tábor esetében több mint 200 ezer forintot is jelenthet. 

Ajánlott figyelni az akciókat is, illetve előre tervezni: sok táborszervező hirdet meg előfoglalási kedvezményeket, melyekkel 10-15 százalékot is spórolhatunk.

Vannak olyan táborok is, amelynek költségét SZÉP-kártyával is fizethetjük, erre érdemes odafigyelni a választáskor.

Mennyi az annyi?

A taborfigyelo.hu által kínált hazai ajánlatok közül a legdrágább tematikájú tábor csaknem 270 ezer forint: a szuperintenzív anyanyelvi angol - ott alvós - program a 12-18 éves korosztályt célozza. Az árakat tekintve elmondható, hogy az idegen nyelvi tematikájú táborok kerülnek átlagosan a legtöbbe: az ismeretterjesztő és kreatív foglalkozásokat még drágábbá teszi, ha a gyermekekkel anyanyelvi mentor foglalkozik. 

Bár a leggyakoribb az angol tábor, találhatunk német és spanyol nyelvűeket is, sőt még külföldieknek szóló magyar nyelvtanulás témájú tábort is.

A legtöbb ott alvós tábor ára 60-75 ezer forint körül mozog. Az ár nagyban függ az adott tábor témájától. 

Ha gyermekünk a művészetek iránt érdeklődik, ott alvós fotós tábort - 12-18 éves korosztály számára - már 50 ezer forinttól találhatunk, grafikus és festő táborba - 10-18 éveseknek - 55 ezer forintért, kreatív írás táborba pedig 75 ezer forintért fizethetjük be gyerkőcünket. Képzőművészeti táborokba, ha napközis rendszerű, már 21 ezer, ott alvós táborba pedig 45 ezer forinttól jelentkezhetnek a gyerekek. 

Film, színház és média témájú ott alvós táborok esetén akár 140 ezer forintos ajánlatot is találunk, de 40 ezer forintért is foglalhatunk. Ha napközis tábort keresünk, akkor már 21-40 ezer forintért is vannak lehetőségek, persze az ár a korosztálytól is függ.
Még animációs film készítő tábort is találhatunk, 43-55 forintért. 

Az informatikai érdeklődésűek számára vannak lehetőségek: a programozó táborok, robotikai táborok, és videókészítő táborok várják a gyerekeket. Sőt, még Minecraft-táborba is befizethetjük gyerkőcünket.

Azoknak a fiataloknak, akiket az állatok és a természet érdekel leginkább, 45-55 ezer forintért találhatunk ott alvós lovas tábort, 50 ezer forintért farmertábort - ahol az állattartás feladataiba nyerhetnek betekintést a 6-14 éves gyerekek, és ott alvós környezetvédelmi tábort is választhatunk. 

Az ÖKO-táborok közt találunk sok napközis ajánlatot is, 23 és 40 ezer forint között. 

A horgásztáborok egyszerre szólnak a természetről és a sportolásról: már 32 ezertől egészen 59 ezer forintig terjedően számos lehetőség közül választhatunk. 

A különböző sportok szerelmesei rengeteg lehetőség közül választhatnak: foci, tenisz, pingpong, korcsolya és görkorcsolya, művészi torna, judo, biciklis, íjász, valamint számos különféle vízi sport, és sakktábor is várja a gyerekeket. Az ott alvós táborokba 24-88 ezer forintig találhatunk ajánlatokat. 

Egyre népszerűbbek a különböző kalandtáborok is, ezek között egészen különféle lehetőségeket is találhatunk kalandvágyó gyermekünknek. Vannak tematika nélküli táborok, melyekben csapatjátékokkal, főzéssel, nyomozós-kincsvadász programokkal, strandolási lehetőséggel várják a gyerekeket, de egyre több tematikus lehetőség is várja a kis kalandorokat.

Történelmi korokba és kitalált világokba is tehetnek utazást a szerencsés gyerekek, viszont akár kőkorszaki vagy középkori táborba, akár varázslók vagy kalózok közé küldjük gyermekünket, cirka 25-60 ezer forint költséggel kell számolnunk.

A 2019-es év legnépszerűbb táborai valószínűleg változatlanul a sport-, informatikai és lovas táborok lesznek, de egyre népszerűbbek az extrémebb témájú táborok is

Mindenesetre akár a slágertáborok, akár az extrémebb, rendhagyó lehetőségek közül választanánk programot gyermekünk számára, minél előbb érdemes eltervezni, megbeszélni. Egyrészt a még élő előfoglalási kedvezmények miatt, másrészt mert elfogyhatnak a helyek a lakóhelyünkhöz közelebb eső, olcsóbb turnusokra, és akkor már csak a drága ajánlatot tudjuk majd választani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.