17 °C Budapest

Súlyos milliókra húzta le a magyarokat egy webshop: már a rendőrség is nyomoz

2019. január 15. 10:30

Nyomoz a rendőrség az után a webáruház után, amely a Black Friday akciókat kihasználva több mint 11 millió forintot csalt ki magyar vásárlóktól. Nem csak nálunk, hanem egész Európában tevékenykedtek: több mint 2500 ember utalt előre az Euro Shop Market nevű oldalnak, ám terméket egyikük sem kapott.

A webshop károsultjai egy facebook-csoportot is létre hoztak, ahol folyamatosan emelkedik a tagok száma. A tavaly novemberben, röviddel a Black Friday akciónap előtt bejegyzett cég az ATV szerint csak a magyar vásárlóitól 11 millió forintot szedett be. Nem volt nehéz: a weboldalon ugyanis nyomatékosítják, hogy a megrendelt termékekért előre kell átutalni a vételárat.

A webáruház képviselőjét hiába keresték, a céget nem tudták elérni. A cég székhelyszolgáltatója a jelzések miatt korábban már próbált érdeklődni a webshopnál, ahonnan kapott is válaszul egy kijelentést, mely szerint a cég visszautalta a befizetett pénzt az elégedetlen ügyfeleknek.

Az internetes kereskedőket tömörítő szövetség elnöke szerint, ha ismeretlen cégtől rendelünk, akkor vásárlás előtt érdemes meggyőződni arról, jó minőségű üzlettel van-e dolgunk. Nagy Sándor azt mondja: a webshopok túlnyomó többsége megbízhatóan működik.

Nagyon kevés azoknak a visszaéléseknek a száma - akár a tranzakciószámra, akár a teljes forgalomra vetítve -, amikor tényleg egyértelműen, bizonyíthatóan átverésről volt szó a fogyasztók felé. Döntő többségben pici cégekről van szó

- nyilatkozta Nagy Sándor, az Ecommerse Hungary elnöke.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A rendőrség közben azt írta a csatorna híradójának, hogy több sértett feljelentése alapján a XIII. kerületi kapitányság már nyomoz az ügyben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem