2020. december 2. szerda Melinda, Vivien

Súlyos látlelet a magyar vásárlókról: télen is emiatt vár roham a magyar diszkontokra


Elsősorban nem a tartalékolás miatt spájzolt be a többség a járvány tavaszi hullámakor, hanem azért, mert többet kellett otthon főzni a családtagoknak, akik nem az iskolában, munkahelyen ebédeltek a korlátozások alatt - ez derült ki a GfK Hungária Piackutató Kft. 2020. áprilisában, valamint júniusában készült felméréseiből. A kutatócég egyik vezetője szerint a diszkontok forgalma nőtt, de van, amit hiányolnak náluk a magyar vásárlók.

A pandémia kapcsán az emberek egyszerre vásároltak többet, mint korábban, hogy így kerüljék a tömegekkel való gyakoribb érintkezést. A kosárméret mellett nőtt az árérzékenység is - mondta Turcsán Tünde, a GfK Háztartás Panel FMCG Üzletág Igazgatója a piackutató cég friss eredményeiről a Portfolio-nak adott interjújában. Ehhez kapcsolódik, hogy új szempontként bejött, hogy hol van önkiszolgáló pénztár és a járvány alatt az emberek jobban igyekeztek egy helyen beszerezni minden fontos árut, ám egyúttal a boltok közelsége is fontosabb lett, mint korábban.

A koronavírus első hulláma idején nagyon megugrottak a vásárlások, volt, ahol kétszer, háromszor annyit vásároltak a magyarok, mint a korábbi években - mondta el, ám ami érdekes: a többség nem a tartalékolás miatt vásárolt lényegesen többet az átlagosnál, hanem a megváltozott étkezési szokások miatt:

"Korábban a gyerekek az óvodában, iskolában ebédeltek, a szülők a munkahelyükön, most az egész család otthon volt, többet kellett főzni"

- mondta a kutató, aki hozzátette, hogy júniusban már nem is volt jellemző a tartósabb fogyasztási cikkek felhalmozása sem.

Az online vásárlás kezdeti kapacitás-problémái csak erősítették a magyarokban amúgy is ott lévő szkepszist a netes vásárlással szemben, a diszkontláncok azonban jól jöhetnek ki a pandémiából. Turcsán szerint bár jelentősen megugrott a forgalmuk, fontos az is, hogy fent felsorolt szempontok közül többet nem tudnak kielégíteni, így nem szállítanak házhoz és nem árulnak mindent egy helyen. A szakértő szerint a sikerük titka a jó ár-érték arány mellett, hogy jó minőségű saját márkás termékeik és limitált kiadású árucikkeik vannak, amikkel speciális rétegeket szólítanak meg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Videó: bejutottunk az ALDI raktáraiba, ahol több ezer tonna papírt hasznosítanak újra
2025-re minden saját márkás termék csomagolása újrahasznosítható lesz az áruházláncnál.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

12.03-12.09
Országos

Spar

12.03-12.09
Országos

Lidl

12.03-12.09
Országos

Aldi

12.03-12.09
Országos

Tesco

12.03-12.09
Országos

Auchan

Prémium termékkatalógus
11.26-12.24
Országos

Aldi

11.26-12.02
Országos

Auchan

11.26-12.02
Országos

  Ajánlatunk