11 °C Budapest

Sosem találod ki, melyik a magyar nők kedvenc autója

2016. március 8. 20:14

A nők számára használt autó vásárlásakor a praktikusság a legfontosabb szempont, és szívesen választják a jól bevált márkákat.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából az AAA AUTO közzétette a női vezetőkről és használtautó-vásárlókról végzett kutatásának eredményeit. A nőket az ésszerűség vezérli használt gépkocsi vásárlásakor, és jobban érdekli őket az autó műszaki állapota, mint a színe. A 2015-ös évben a Suzuki volt a legnépszerűbb a magyar nők körében, ez a márka tette ki a női vásárlóknak eladott gépkocsik 13 százalékát.

A női vásárlók nagyon gyakorlatiasak és nem becsülik alá a gépkocsi-választás fontosságát. Többnyire nem apróhirdetés útján vásárolnak, és a nehezen ellenőrizhető előtörténettel és okmányokkal rendelkező import gépkocsikat sem kedvelik. Szívesebben vásárolnak bevált, minősített telephelyekről. Általában autószerelőjüket is magukkal viszik, aki segít nekik az autó műszaki állapotának ellenőrzésében. Ezt mi javasolni is szoktuk vásárlóinknak, akik akár az emelőn is átvizsgálhatják és saját diagnosztikai rendszerükre is csatlakoztathatják a kiválasztott gépkocsit

 - mondta az AAA AUTO ügyvezető igazgatója, Karolína Topolová.

Magyarországon a vásárlók közel 30 százalékát teszik ki a női ügyfelek, akiknek a vállalat statisztikái szerint

  • 64 százaléka a ferde hátú autókat kedveli,
  • 13,5 százalék választ négyajtós modellt, míg
  • 8 százalék kombit.

A nők praktikus szempontok alapján választanak gépkocsit. Elsősorban ez az oka annak, hogy többnyire kisebb autót vásárolnak, gyengébb motorral, mivel ezekkel könnyebb parkolni, és kevesebbet fogyasztanak a városban.

A nők anyagi lehetőségeik és a család szükségletei szerint választanak autót

- tette hozzá Karolína Topolová.

A nők körében legnépszerűbb modellek 2015-ben:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

1. Suzuki Swift
2. Opel Astra
3. Opel Corsa
4. Škoda Fabia
5. VW Polo
5.Toyota Yaris
7. 9. Suzuki Ignis
7. 9. Ford Fiesta
7. 9. Peugeot 206
10. Ford Focus

Az AAA AUTO-tól vásárló nők többsége a benzines autókat részesítette előnyben (76 százalék) a dízellel szemben (24 százalék), valamint a túlnyomó többségük kézi sebességváltós autót vásárolt. A szürke volt a legnépszerűbb szín (26 százalék), megelőzve a kéket (15 százalék) és a feketét (12,5 százalék).

A praktikum fontosabb a nők számára, mint a kényelem, a harmadik legfontosabb szempont pedig a biztonság, de ha a választható extrákról van szó, a nők a biztonságot teszik az első helyre. Ezért vásárolt a nők 80,5 százaléka ABS-szel, 56 százalékuk pedig ködlámpával felszerelt autót. A döntés előtt a nők az átlagos üzemanyag-fogyasztást, a csomagtartó méretét és más hasznos funkciókat, például a tempomat vagy a telefon-kihangosító rendszer meglétét is mérlegelik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem