7 °C Budapest

Sokkoló árak a VOLT-on: 25 ezer forintot is elverhetsz naponta sörre és pizzára

2019. június 26. 18:30

Elkezdődött az idei Volt Fesztivál és a HelloVidék szerkesztősége leugrott és körbenézett: mit kínál a fesztivál a látogatóknak, ha ételről és italról van szó. A lap utánajárt, hogy mennyiért és mit falatozhatsz és iszogathatsz.

Aki kilátogat a fesztiválra, arra mindenképp készüljön fel, hogy csak bankkártyával, feltöltött egyenlegű karszalaggal vagy telefonon keresztül tud fizetni. A karszalagos fizetésről azt kell tudni, hogy gyorsan és kényelmesen, készpénz nélkül fizethetsz mindenért. A karszalagodat a fesztivál területén tudod feltölteni készpénzzel, bankkártyáról vagy a mobil applikáción keresztül. Minden feltöltés után 300 forint tranzakciós díjat számolnak fel. A fizetéskor a karszalagot csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Kerüld el a sorban állást, és töltsd fel a fesztivál applikációján keresztül karszalagodat. Az ingyenes applikáció letöltése után kövesd a lépéseket a FestiPay menüpontban - ajánlja a HelloVidék.

Ha a fesztivál előtt szeretnéd feltölteni az karszalagodat, szükséged van:

 

  • érvényes, online fizetésre alkalmas bankkártyára (Csak VISA és Mastercard),
  • a belépőjegyed (voucher) sorszámára,
  • email címedre.

 

Mennyiből ehetjük végig a VOLT gasztrokínálatát?

A legolcsóbb a Zing Burger volt: olyan árakkal települtek ki a fesztiválra, mint amilyenekkel egyébként is dolgoznak. Az ételeket 1400-2190 forintos ár között árulják. Kotányi BBQ-nál 2500 forintért ehetünk egy menüt, a Chick 'N' Walk-nál pedig 2450-2750 között választhatunk fogást. A fesztiválon átlagosan 1300-1800 forint körül kapható a gyros, egy paniniért 1700 forintot kell fizetni, egy pulled pork szendvics viszont már 2000 forint. A lepényt szintén 2000-ért adják, a nuggets és a csirkeszárnymenü pedig ezeken az árakon is túlszárnyalt: 2500-2700 forint környékén juthatunk hozzá. Kolbászt némi savanyúsággal és kenyérrel 2400 forintért találtunk, egy pizzaszelet pedig 900 forintba kerül. Sült krumplit 800-1000 forintért találtunk, a szószok árai pedig 200 forint körül mozogtak. 

Ha megszomjaznál, fél literes szénsavmentes ásványvizet vagy üdítőt 450 forintért kaphatsz, koktélt pedig 2300-3000 forintos áron iszogathatsz a melegben. Energiaitalt 790 forintos áron találtunk, a röviditalokat pedig 1250-1350 forintért adják.

A fesztivál elmaradhatatlan kelléke a sör, ami átlagosan 700 forintba kerül. A hulladék minimalizálásához a környezettudatosság jegyében repoharat kell kiváltani, melybe az italokat töltik a pultosok. A repohár ára 450 forint, melynek az árát nem váltják vissza. A műanyag szívószálakat is kiűzték a fesztivál területéről: kizárólag papírszívószállal találkoztunk a VOLT-on.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szervezők körültekintőek voltak, mivel nem csak a gasztro őrülteknek kedveztek, de gondoltak azokra a látogatókra is, akik valamilyen allergiával, érzékenységgel rendelkeznek. A fesztiválra kitelepült éttermek kínálatából könnyen választhat magának harapnivalót az is, aki valamilyen vegetáriánus, vegán, gluténmentes, laktózmentes esetleg cukormentes ételre vágyik - erre külön jó opció lehet a Napfényes Vegan Food standja.

Ha valamilyen allergiánk vagy érzékenységünk van, jobban zsebbe kell nyúlni: 2800-5000 forintért adnak egy adag mindenmentes vegán ételt.

Általában az mondható el, hogy a kitelepült standokon mindenhol találhatunk valamilyen vegetáriánus fogást, de gluténmentes, laktózmentes és cukormentes fogást már kevesebb hely kínál. A kávék szerelmeseinek sem kell csüggedniük, hiszen a helyszínen bármikor leguríthatnak pár csészével. Egy fárasztó napot is könnyen beindít egy jó erős, minőségi, olasz kávé, amit a Caffé Perla szolgáltat. Ha a helyszínen betolnánk egy kávét, akkor 550-1000 forintos árral kell számolni a kávé fajtájától függően.

Összegzésként azt mondhatjuk, hogy egy napot tekintve 5500 forintot érdemes szánni étkezésre, ha napközben 2,5 liter vizet fogyasztunk, este pedig 4 sört és 2 röviditalt akkor 7750 forintból lehet kijönni az italok terén és persze még számoljuk hozzá a napijegy árát, ami a helyszínen 15 990 forint, tehát egy napi bulizás, evés-ivás 24290 forintba kerül idén a VOLT-on. Ezzel érdemes számolnia annak, aki valamelyik napon kilátogatnak a fesztiválra.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem