7 °C Budapest

Sokkoló árak a VOLT-on: 25 ezer forintot is elverhetsz naponta sörre és pizzára

2019. június 26. 18:30

Elkezdődött az idei Volt Fesztivál és a HelloVidék szerkesztősége leugrott és körbenézett: mit kínál a fesztivál a látogatóknak, ha ételről és italról van szó. A lap utánajárt, hogy mennyiért és mit falatozhatsz és iszogathatsz.

Aki kilátogat a fesztiválra, arra mindenképp készüljön fel, hogy csak bankkártyával, feltöltött egyenlegű karszalaggal vagy telefonon keresztül tud fizetni. A karszalagos fizetésről azt kell tudni, hogy gyorsan és kényelmesen, készpénz nélkül fizethetsz mindenért. A karszalagodat a fesztivál területén tudod feltölteni készpénzzel, bankkártyáról vagy a mobil applikáción keresztül. Minden feltöltés után 300 forint tranzakciós díjat számolnak fel. A fizetéskor a karszalagot csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Kerüld el a sorban állást, és töltsd fel a fesztivál applikációján keresztül karszalagodat. Az ingyenes applikáció letöltése után kövesd a lépéseket a FestiPay menüpontban - ajánlja a HelloVidék.

Ha a fesztivál előtt szeretnéd feltölteni az karszalagodat, szükséged van:

 

  • érvényes, online fizetésre alkalmas bankkártyára (Csak VISA és Mastercard),
  • a belépőjegyed (voucher) sorszámára,
  • email címedre.

 

Mennyiből ehetjük végig a VOLT gasztrokínálatát?

A legolcsóbb a Zing Burger volt: olyan árakkal települtek ki a fesztiválra, mint amilyenekkel egyébként is dolgoznak. Az ételeket 1400-2190 forintos ár között árulják. Kotányi BBQ-nál 2500 forintért ehetünk egy menüt, a Chick 'N' Walk-nál pedig 2450-2750 között választhatunk fogást. A fesztiválon átlagosan 1300-1800 forint körül kapható a gyros, egy paniniért 1700 forintot kell fizetni, egy pulled pork szendvics viszont már 2000 forint. A lepényt szintén 2000-ért adják, a nuggets és a csirkeszárnymenü pedig ezeken az árakon is túlszárnyalt: 2500-2700 forint környékén juthatunk hozzá. Kolbászt némi savanyúsággal és kenyérrel 2400 forintért találtunk, egy pizzaszelet pedig 900 forintba kerül. Sült krumplit 800-1000 forintért találtunk, a szószok árai pedig 200 forint körül mozogtak. 

Ha megszomjaznál, fél literes szénsavmentes ásványvizet vagy üdítőt 450 forintért kaphatsz, koktélt pedig 2300-3000 forintos áron iszogathatsz a melegben. Energiaitalt 790 forintos áron találtunk, a röviditalokat pedig 1250-1350 forintért adják.

A fesztivál elmaradhatatlan kelléke a sör, ami átlagosan 700 forintba kerül. A hulladék minimalizálásához a környezettudatosság jegyében repoharat kell kiváltani, melybe az italokat töltik a pultosok. A repohár ára 450 forint, melynek az árát nem váltják vissza. A műanyag szívószálakat is kiűzték a fesztivál területéről: kizárólag papírszívószállal találkoztunk a VOLT-on.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szervezők körültekintőek voltak, mivel nem csak a gasztro őrülteknek kedveztek, de gondoltak azokra a látogatókra is, akik valamilyen allergiával, érzékenységgel rendelkeznek. A fesztiválra kitelepült éttermek kínálatából könnyen választhat magának harapnivalót az is, aki valamilyen vegetáriánus, vegán, gluténmentes, laktózmentes esetleg cukormentes ételre vágyik - erre külön jó opció lehet a Napfényes Vegan Food standja.

Ha valamilyen allergiánk vagy érzékenységünk van, jobban zsebbe kell nyúlni: 2800-5000 forintért adnak egy adag mindenmentes vegán ételt.

Általában az mondható el, hogy a kitelepült standokon mindenhol találhatunk valamilyen vegetáriánus fogást, de gluténmentes, laktózmentes és cukormentes fogást már kevesebb hely kínál. A kávék szerelmeseinek sem kell csüggedniük, hiszen a helyszínen bármikor leguríthatnak pár csészével. Egy fárasztó napot is könnyen beindít egy jó erős, minőségi, olasz kávé, amit a Caffé Perla szolgáltat. Ha a helyszínen betolnánk egy kávét, akkor 550-1000 forintos árral kell számolni a kávé fajtájától függően.

Összegzésként azt mondhatjuk, hogy egy napot tekintve 5500 forintot érdemes szánni étkezésre, ha napközben 2,5 liter vizet fogyasztunk, este pedig 4 sört és 2 röviditalt akkor 7750 forintból lehet kijönni az italok terén és persze még számoljuk hozzá a napijegy árát, ami a helyszínen 15 990 forint, tehát egy napi bulizás, evés-ivás 24290 forintba kerül idén a VOLT-on. Ezzel érdemes számolnia annak, aki valamelyik napon kilátogatnak a fesztiválra.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem