6 °C Budapest

Rengetegen már így fizetnek a Balatonnál: tényleg sokat spórolnak

2019. július 21. 14:00

A Mastercard legfrissebb adatai szerint tovább növekedett a kártyás fizetési tranzakciók száma a balatoni hajókon és jegypénztárakban. A kártyabirtokosok nem csak gyakrabban használják a bankkártyájukat, de a kedvezményeknek köszönhetően többet is költenek a BAHART járatain. A Mastercard és a hajózási társaság idén is számos kedvezményes szolgáltatással várja a pihenni vágyókat. 

A Mastercard és a Balatoni Hajózási Zrt. négy évvel ezelőtt kezdett együttműködése tette lehetővé a kártyabirtokosok számára, hogy valamennyi jegypénztárban és hajóbüfében élvezzék a készpénzmentes fizetés előnyeit. A Mastercard és Maestro kártyabirtokosok azonnali kedvezményekben részesülnek, legyen szó akár egyszeri hajójegy vásárlásról, vagy az akár 20% kedvezményt biztosító, bármely személyhajózási szolgáltatásra és a kompra is felhasználható BAHART kártya egyenlegének feltöltéséről. 

A Mastercard és a BAHART a kedvezmények mellett élményekkel is készül az idei nyárra: a legkisebbeket a Mastercard Varázshajón várják interaktív játékokkal, augusztus 20-án pedig a Mastercard Tűzijátéknéző hajók biztosítják a legjobb kilátást. 

A kártyás tranzakciók dinamikus növekedése jól mutatja, hogy a magyarok nem csak a hétköznapok során, de a Balatonnál töltött pihenés közben is szívesen választják a készpénzmentes fizetési megoldásokat. Ez alól a hajózás sem jelent kivételt, hiszen senki nem szeret készpénzzel bajlódni, ha inkább pihenéssel és élmények gyűjtésével töltené az idejét

- mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. A Mastercard először 2016-ban kötött megállapodást a BAHART-tal, melynek célja az volt, hogy a Balatonon hajózni vágyók könnyen és kényelmesen juthassanak hozzá a hajójegyhez és a fedélzeti szolgáltatásokhoz. Ennek eredményeként valamennyi jegypénztárt és fedélzeti büfét egyérintéses fizetésre alkalmas terminállal látták el, így a nyaralók nem csak a kikötők pénztárainál, de a hajók fedélzetén is használhatják bankkártyáikat, és élvezhetik a kártyás fizetés nyújtotta kedvezményeket is. 

A fizetéstechnológiai cég Fördős Zé és a Street Kitchen csapatával is összefogott, hogy egy olyan térképet adhasson a kártyabirtokosoknak, amellyel könnyebben megtalálják a Balaton környékének legjobb gasztronómiai helyeit, legyen szó akár minőségi strandételekről, street foodról, vagy fine dining éttermekről.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm