2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Rengeteg sofőrt vett fel a Spar: folyamatos a bővülés, kellenek még emberek


Eddig 45 sofőrt vett fel a Spar, hogy kiszolgálják az online vásárlókat. Mellettük még más új pozíciók is nyíltak a boltláncnál a webshop elindulása kapcsán. A boltlánc tervezi fejleszteni a hálózatot, aminek kapcsán újabb dolgozókra is szükség lehet. A Spar online áruházában több mint 18 ezer termék található, a rendelések összeállítását 33 ember végzi.

Csaknem 960 millió forint ráfordítással, és rengeteg munkával végül május hatodikán startolt el a Spar online shopja. Az áruházlánc sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az év végéig 100 új munkahelyet létesítenek a fejlesztéssel. Erről egyébként Maczelka Márk kommunikációs vezető is beszélt egy interjúban a Pénzcentrumnak. A boltlánc webshopja egyelőre a fővárosban és 49 környékbeli településen elérhető:

Több SuperShop-kártyabirtokos bevonásával és hat járművel sikeresen teszteltük új szolgáltatásunkat Budapesten az utóbbi hetekben, s május 6-tól pedig hivatalosan is megkezdődött a működés

- mondta Maczelka Márk a mai sajtóeseményen.

Az elmúlt években az online kereskedelem világszerte, így hazánkban is egyedülálló módon növekedett, amely indokolttá tette a Spar online shopjának beindítását. A boltlánc egy olyan prémium szolgáltatást kíván nyújtani, amely a vevők széles rétegét, azon belül pedig elsősorban a 25-49 éves vásárlói korosztályt célozza meg, akiknek a sűrű napi elfoglaltságuk gyakran nem teszi lehetővé, hogy személyesen felkeressenek egy üzletet, a webshopos vásárlással viszont időt és energiát takarítanak meg - ismertette Szalay Zsolt ügyvezető igazgató, aki arról beszélt, hogy az osztrák anyavállalttól vették át a webshopos projektet, ami Ausztriában és Szlovéniában már bevált. Ezt a rendszert alakították a magyar igényekre. 30 hónapja dolgoznak a hazai webáruházon, ami végül májusban tudott elstartolni - fejtette ki.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy mindenhol ugyanazt a minőséget akarják adni a vevőknek, akár online, akár offline vásárol. A webshop elindulása előtt komolyan monitorozták a konkurenciát, így alakították ki a saját rendszerüket is.

A Spar online üzletéből heti hat napon keresztül, hétfőtől péntekig 8 órától 22 óráig, szombaton 8 órától 18 óráig kétórás idősávokban rendelhetnek a vásárlók - vasárnap csak kivételes esetekben, például ünnepnapok előtti vasárnapokon szállítanak ki.

A hét idősáv valamelyikében igényelt kiszállításért 499-999 forintot kell fizetni. Van lehetőség a személyes, úgynevezett Drive-In-átvételre is, ami 150 forint költséggel jár. De 25 ezer forint feletti rendelés esetén a szolgáltatás ingyenes. A Drive-In átvevőhelyek a kiszállításban résztvevő üzletekben: a pesterzsébeti, a diósdi és a szentendrei Interspar hipermarketekben találhatóak, ahol a vásárlók az áruházakon kívül, az autójukban ülve, személyesen vehetik át a megrendelt termékeket.

Az említett áruházakon komoly előkészítő munkát kellett végezni, hogy kialakítsák az átvevőpontokat - az első Spar tavaly júniusban lett átalakítva erre a célra, a tesztidőszak kezdetekor. Fehér, inkognító autókkal szállították a tesztelők megrendeléseit, és a bocskei irodában dolgozó kollégák is beszálltak a próbaüzembe - emlékezett vissza Szalay.

Rengeteget kellett fejleszteni

A tájékoztatón ismertették, hogy a hatékony, gyors és pontos munkavégzést az elérhető legkorszerűbb logisztikai és informatikai rendszer biztosítja. A komissiózást, az áruk megadott megrendelések szerinti összeválogatását és környezetbarát papírtáskákba helyezését szakképzett munkatársak végzik. Az alkalmazott technológiának köszönhetően egyidejűleg négy rendelés összeállítására is lehetőség nyílik, amelynek során termékfotók segítik a munkatársakat. A kiszállításig elkülönített tárolási és hűtési lánc szavatolja a termékek minőségének megőrzését. A jó áttekinthetőség és nyomon követhetőség, a szigorú higiéniai előírásoknak való megfelelés a folyamat teljes egészére igaz - emelte ki Janó Dávid e-kereskedelmi vezető. Kiemelte, hogy a shop fejlesztése során ügyeltek arra, hogy a logisztika ne akadályozza az áruházak mindennapi munkáját.

A Spar online shop kínálatában minden termék szerepel, ami egy hipermarketben is, és azonos árakon szerezhető be a mintegy 18 ezer árucikk. A szolgáltatás bármilyen platformon elérhető: fut okostelefonokon, tableten, asztali számítógépeken. A webáruházban bankkártyával lehet fizetni.

Az online shop dedikált telefonos és online ügyfélszolgálattal is rendelkezik, amely a kiszállítási időablakokhoz igazodva érhető el.

A Spar 20 darab, piros színű és fellogózott Peugeot Boxer kisteherautóból álló saját flottát állított fel, amelyek raktere kiválóan alkalmas a hűtésre és a fagyasztásra. A mirelit termékeket egy speciális akkus hűtő segítségével egészen a vásárló ajtajáig tudják a kellő hőmérsékleten tartani a kiszállítók. Egy kocsi 52 rendelést tud egyszerre vinni.

A bolt kezdetben 45 sofőrt alkalmaz, mellettük dolgozik 6 vevőszolgálatos és 33 komissiózó munkatárs is, a központban 14 kolléga szervezi és irányítja a munkát. A fejlesztés összességében 98 munkahelyet teremt

- közölte Szalay Zsolt, aki fontosnak nevezte, hogy nem szervezték ki a logisztikát, hanem az online kiszállítás során is a "Spar-élményt" tudják adni. A hazai munkaerőpiacon nehéz munkaerőt találni, de az ügyvezető szerint sikerült megoldaniuk a problémát, kellő létszámmal tudták elindítani a webshopot.

A Spar várakozásai szerint az online shop éves forgalma a kezdeti időkben egy Interspar áruház forgalmával lesz egyenértékű, miközben egy átlagos vásárlói kosár tartalma 15 ezer forint körül alakul.

A boltlánc tervezi a hálózat fejlesztését, célja, hogy idővel minél több települést vonjon be a netes vásárlás, és a házhoz szállítás lehetőségébe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk