2020. július 15. szerda Henrik, Roland

Rafinált sparos csalás terjed: be ne dőlj ezeknek a kuponoknak!


Hamis, 25 000 forint értékű kuponokra hívta fel a figyelmet a Spar, ami a bolthálózat hivatalos álláspontja szerint nem az ő kiadványuk, ezért jobb lesz vigyázni ezekkel a papírfecnikkel, hiszen azokat a boltokban nem fogadják el.

Az elmúlt napokban eddig ismeretlenek, különböző online felületeken hamis, 25 000 forint értékű sparos kuponokat kezdtek terjeszteni. Az ezeken szereplő adatok szerint a hamis papírfecniket június 20. és december 31. között lehet beváltani 5 000 forint értékű vásárlás felett. 


Forrás: Spar

A probléma az egésszel csak az, hogy a Spar Magyarország Kft. hivatalos Facebook oldalán határozottan elhatárolódik ezektől a kuponoktól, ahogy írják, azokat

NEM a SPAR Magyarország Kft. adta ki, így azok nem válthatóak be a SPAR üzleteiben.

A társaság a hamis kupon terjesztése ügyében feljelentést tesz a rendőrségen - írja a boltlánc. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS