2018. október 16. kedd Gál

Pofátlanul magas árak a Hungaroringen: a saslik 3 500, a sör 1000


Jelentős kiadás elé néz az, aki kilátogat a hétvégén a Forma-1 Magyar Nagydíjra. Az akár több tízezer forintos jegyárak mellett ugyanis a helybeni kiadások is jelentősek: egy kisebb vagyonba kerül a tikkasztó hőségben jóleső ásványvíz vagy sör, az ételekről már nem is beszélve. Mutatjuk, hogy mekkora pénztárcával érdemes kimenni a Hungaroringre.

Egyáltalán nem lehetetlen feladat egy kisebb vagyont otthagyni a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, hiszen már a jegyekért is akár több tízezer forintot kell kifizetnie annak, aki a helyszínen szeretné nézni az autóversenyt. A július 27. és július 29. között megrendezett versenyen rengeteg kategóriájú jegy közül válogathatunk:

 90 euróért (29 ezer forintért) például vehetünk egy hétvégi állójegyet, de a tribünön helyet biztosító, úgynevezett Super Gold Hétvége jegyért már 450 eurót (146 ezer forintot) kell kifizetni.

Ha pedig a verseny ideje alatt valaki vásárolna magának némi üdítőt, esetleg ételt is, akkor további jelentős kiadásokkal fog szembesülni: amint egy olvasónktól megtudtuk, egy sörért 1 000, fél liter vízért 600 forintot kérnek el, míg az üdítőkért 800 forintot.

Értelemszerűen még ennél is drágábbak az ételek: egy rántott húsos buciért 4 000 forintot, egy saslikért 3 500 forintot kérnek el. Az sem ússza meg sokkal olcsóbban, aki csak úgy nassolna valamit, hiszen egy darab főtt kukoricáért 1 000, egy óriás sós perecért 1 500 forintot kérnek el.

Úgy tűnik egyébként, hogy tavalyhoz képest nem változtak jelentősen az árak: egy évvel ezelőtt 3 eurót kértek el egy sörért, míg a sült krumplit 800 forintért, a kenyérlángost 1 100 forintért, egy szelet pizzát pedig 1 200 forintért árultak. Ami pedig a jegyeket illeti: a már említett Super Gold Hétvége jegyet egy évvel ezelőtt is 450 euróért vásárolhatták meg a Forma-1 rajongói.

Akár helikopterrel is mehetünk

A repülni vágyóknak idén is adott volt a lehetőség, hogy helikopterrel utazzanak ki a Hungaroringre. Persze ennek is megkérték az árát: egy Budapest-Hungaroring-Budapest transzferért fejenként 370 eurót (120 ezer forintot) kell kifizetni, míg egy Budapest-Hungaroring, illetve egy Hungaroring-Budapest transzferért 195 eurót (63 ezer forintot). Az árak már tartalmazzák a taxi transzfert a heliportra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Padlón vannak a kamatok, most fillérekért vehetsz fel személyi kölcsönt. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátora szerint a Cofidisnél 1 millió forintot, 3 éves futamidőre már havi 30 788 forintos törlesztővel hazavihetsz. De nem jársz sokkal rosszabbul a K&H Banknál sem, ahol havi 31 102 forintos törlesztővel kalkulálhatsz, míg a CIB Banknál 31 280 forintos, míg az MKB Banknál 31 292 forintos törlesztőt ígér ugyanez a konstrukció. Érdemes persze megnézni a többi bank ajánlatát is – ehhez keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Pörögnek a pesti bérletautomaták: kaszálnak az ügyeskedők is
Nagyon pörög az automatás jegyvásárlás, és ezzel együtt a bűnözés is megjelent a gépek környékén.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk