12 °C Budapest

Pofátlan árak a Hungaroringen: a hotdog 3000, a sör 900

2017. július 29. 16:02

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki kilátogat a hétvégén a Forma-1 Magyar Nagydíjra. A jegyárak mellett ugyanis számolni kell az ottani kiadásokkal: a tikkasztó hőségben például jól jöhet egy üveg ásványvíz, ha pedig ebédelni is szeretnénk, nos, kisebb vagyont hagyhatunk kint.  Utánajártunk, mennyire kell vastag pénztárcával érkezni a Hungaroringre.


Az idei Forma-1-es Magyar Nagydíjon nem nehéz otthagyni egy kisebb vagyont. Azt pedig felejtsd el, hogy előtte jól bevásárolsz a Tescóban, és beviszed hűtőtáskával a hideg sört, ugyanis ha megpróbálod, már a belépésnél úgyis kidobatják veled.

A verseny július 28-a és 30-a között zajlik, jegyeket elővételben és a helyszínen is lehetett vásárolni, rengeteg kategória és ár közül lehet válogatni. 

A legolcsóbban 11 ezer forintért lehetett bejutni a Hungaroringre, a Super Gold Weekend jegy 450 euróba, vagyis több mint 137 ezer forintba került. A VIP Tribüne Hétvége jegy a 495 eurós ára ellenére mind elkelt.

Ha pedig valaki nem szeretne étlen-szomjan kint bóklászni a forróságban, akkor kénytelen a helyszínen vásárolni vizet, sört, vagy épp valami ennivalót. Csakhogy idén is igen borsos árakkal várják a Forma-1 szerelmeseit.

Az ásványvízért 3 eurót, vagyis közel 900 forintot kérnek. Ha valaki a nagy melegben kedvet kapna meginni egy jó hideg sört, akkor is nagyjából 3 eurót kell fizetnie, és a bort is ilyen áron adják.

Sült krumplit már kaphatunk 800 forintért, a kenyérlángosért 1100, a pizza szeletért 1200 forintért kérnek.

Ha pedig abban reménykednél, hogy még belépés előtt, de már a helyszínen ennél valamit, ki kell ábrándítsunk. A kinti büfék árai sem kedvezőbbek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy hotdogért ugyanis kint is 10 eurót, vagyis háromezer forintot kérnek, és a sültkrumpli sem olcsóbb, mintha bent vásárolnánk meg.

Fejenként 40 ezerért helikopterrel is mehetünk

A Hungaroring honlapján részletesen leírják, hogyan lehet busszal, hévvel vagy autóval eljutni a mogyoródi pályára. Még arra is van lehetőség, hogy valaki helikopterrel érkezzen. Kínálnak ugyanis helikoptertranszfert Budapest vagy Ferihegy és a Hungaroring versenypálya között, kívánságra oda-vissza.

A Budapest Prestige Heliportról a Hungaroringre 41500 forinttól kínálnak utat fejenként, Ferihegyről pedig kétszer ennyi, az ár 87 000 forinttól indul fejenként. És ez még csak egy irány. Vagyis oda-vissza minimum 83 ezer forintba kerül fejenként az út.

Címlapkép: Máthé Zoltán / MTI

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem