2020. július 6. hétfő Csaba

Pofátlan árak a pesti karácsonyi vásárokon: 1500 a forralt bor, 800 az üdítő


Habár néhány hét csúszással, de már dübörögnek a karácsonyi vásárok Budapesten. Ahogy az lenni szokott, horror árak, és zsebtolvajok várják a nézelődőket.


A hétvégén forralt borozni indult a Pénzcentrum szerkesztősége. Nem jutottunk messzire. Na, nem azért, mert olyan gyorsan berúgtunk, hanem mert nagyon hamar elfogyott a pénzünk.

Minket szerencsére nem a zsebtolvajok, hanem az árusok "raboltak" ki.

A túrát az Erzsébet téren kezdtük, ahol a legolcsóbban 200 forintért ihatunk egy deci vörös vagy fehér forraltat. De van olyan bódé, ahol ugyanezért a mennyiségért 250 sőt, 300 forintot is elkérnek. Mennyiségi akciókkal a legtöbb árus nem bajlódik, csak egy-két helyen találkoztunk olyan felirattal, ahol a 3. decit már olcsóbban mérték.

A Deákról a Vörösmarty térre mentünk, ahol többnyire hasonló árakkal találkoztunk. Többnyire... Volt olyan hely ugyanis, ahol 1000 forintot kértek 3, 1500-at fél liter forralt borért. A rövidek ráadásul éppen innen indultak; 4cl az egyik helyen 1500 volt, de volt ennél borsosabb árú tömény is. Persze azok a kollégák sem jártak jól, akik kerülték az alkoholt. Három deci teát és az ásványvizet ugyanis a legtöbb helyen 500-ért, az üdítőket pedig 800-ért mérik.

KATTINTS! Adventi naptár spórolóknak

Az ételeket ezúttal nem kóstoltuk, a következő összeállítás elkészítéséhez viszont meg kell várnunk a következő fizut. Legalábbis az "Egy nap a városban" blog összeállítása szerint az ételek árazása sem megy másként.

Jobb lesz vigyázni!

Ahogy az lenni szokott, a karácsonyi vásárokban idén is megjelentek a zsebtolvajok. Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője éppen ezért azt ajánlja, hogy lehetőleg olyan ruhában menjenek vásárolni az emberek, amiben biztonságosan el tudják helyezni - lehetőleg egy belső zsebben - a bankkártyájukat, készpénzüket, irataikat.

Az autóval közlekedők figyelmét pedig arra hívják fel, hogy semmit ne hagyjanak a kocsi utasterében, ha parkolnak, mert még egy kabátért is feltörhetik az autójukat.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 6 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS