2 °C Budapest

Pénzügyeiről vallott Hajdú Péter: Én így vagyok egy csomag

2018. február 18. 14:50

Nem híve a külön kasszának Hajdú Péter - árulta el a minap. Valószínűleg rengetegen vannak, akik a producerrel hasonlóan gondolkodnak a kérdésről, és hasonlóan kezelik pénzügyeiket a párkapcsolataikon belül. Ezzel persze nincs is semmi baj, azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a megfelelő szabályok kikötése nélkül a későbbiekben ez problémákhoz vezethet.

A hot!-nak nyilatkozó Hajdú Péter elsősorban a magánéletéről mesélt, ám többek között azt is elárulta, hogy nem híve a külön kasszának.

Én így vagyok egy csomag, a külsőmmel, a foglalkozásommal, az ismertségemmel és az egzisztenciámmal együtt. Amúgy sem vagyok a külön kassza híve"

 - mesélte el a lapnak.

Nyilvánvalóan sok párkapcsolatban gondolkodnak hasonlóan a témáról, és biztosan sokaknál be is válik a pénzügyek közös kasszás kezelése. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy rosszabb esetben ez komoly konfliktusforrássá is válhat.

Legyenek világos szabályok

Nemrég a Pénzcentrum is írt arról, hogy egy friss párkapcsolatban érdemes minél előbb tisztázni, hogy a bevételeket és a kiadásokat hogyan szeretnék kezelni a felek. Ez gyakran elmarad, mivel sokan nem szeretnek a pénzről beszélni, ezzel azonban csak maguknak ártanak:

a pénz rengeteg kellemetlen pillanatot okozhat, sok vita forrásává válhat.

Jó hír, hogy egy friss kutatás szerint az idő előrehaladtával már egyre ritkábban vitatkoznak a párok a pénzügyekről. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a 35-54 év közöttiek sokkal gyakrabban vitatkoznak a pénzügyek miatt, mint a 18-34 évesek, míg az 55 év felettiek és a 18 év alattiak esetében ez kevésbé jellemző.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A közös pénzügyek kezelésére többféle módszer is létezik, és mindegyiknek megvan a létjogosultsága. A már említett közös kassza - amikor minden bevétel és kiadás egyetlen, közös számlára érkezik, illetve onnan valósul meg - csak az egyik megoldási lehetőség. Ezen kívül tarthatnak fenn külön számlákat is a felek, és a kiadásokat időnként egyeztetik-rendezik egymás között; lehet három számlájuk is, amiből az egyik közös, a másik kettő pedig saját-saját stb.

A variációk száma tehát viszonylag nagy, és nem is ez a lényeg. A legfontosabb az, hogy a felek egyértelműen tisztázzák, hogy mik a szabályok, és lehetőleg ezekhez tartsák is magukat. Sok konfliktust kerülhetnek el ezzel.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem