8 °C Budapest

Ötöslottó, Hatoslottó: ez is ritkán fordul elő Magyarországon

2019. március 2. 06:58

Mind az Ötöslottó, mind pedig a Hatoslottó esetében a valaha volt 10. legnagyobb főnyeremény között van a 9. hét várható jackpotja. A hosszú hetek óta tartó halmozódás pedig megteszi a maga hatását, boldog-boldogtalan rohan a Lottózókba, hogy feladjon legalább egy szelvényt, hátha milliárdos lesz. A Szerencsejáték Zrt. Pénzcentrumnak elküldött adatsorából kiderült többek között az is, hogy a láz akkora, hogy csak az Ötöslottón játszók a múlt héten összesen 1 188 659 250 forintot fizettek be a közösbe. A Hatoslottón hasonlóan nagyok a számok, bár a nagytestvértől azért még jócskán elmaradnak.

22 hete nem volt telitalálatos szelvény az Ötöslottón, így a 9. héten a várható főnyeremény 2,895 milliárd forint. Emellett a Hatoslottó várható főnyereménye is kirívóan magas lesz ezen a héten is, itt ugyanis 13 hete halmozódik az összeg, így egy hattalálatos 1,175 milliárdot érne egy szerencsésnek. Mindez azt jelenti, hogy ezen a hétvégén két új milliárdosa is lehet az országnak egy csapásra.

Ez pedig nem kis szó, főleg akkor, ha megnézzük a két lottó történetének eddigi legnagyobb nyereményeit. Az Ötöslottó esetében például a 9. heti várható főnyeremény a játék történetének 8. legnagyobbja, míg a Hatoslottóé a maga nemében a valaha volt 6. legnagyobb elvitt jackpot lehet.

Egy hét, egy milliárd

Az egyre nagyobb lottóláz okán kíváncsiak voltunk arra, hogy a két játék esetében, a halmozódási időszak heteiben miként változott az értékesített alapjátékok száma.

Általánosságban elmondható, hogy a beérkezett alapjátékok száma 1,5 milliárd forintos főnyeremény felett kezd el határozottan növekedni. Az Ötöslottó és a Hatoslottó esetében is azt követően, hogy megnyerik a főnyereményt, előfordulhat némi visszaesés az értékesített szelvényszámban

- mondta el a Pénzcentrumnak a Szerencsejáték Zrt., ami konkrét adatokat is küldött a halmozódási időszakra vonatkozóan mind az Ötöslottó, mind a Hatoslottó esetében:

Ha megnézzük a statisztikákat, láthatjuk, hogy az Ötöslottón milliárdos jackpotig kisebb-nagyobb eltérésekkel ugyan, de nagyjából állandó volt a 3 millió darabnyi értékesített alapjátékszám. Ez azonban milliárd fölé érve szinte egy szempillantás alatt kúszott fel 3,5 millióra (2018. 49.hét). Innen azonban már 8 hét is elég volt ahhoz, hogy több mint egy millió eladott alapjátékszámmal nőjön az értékesítés, ugyanis 2019. 6. játékhetén már több mint 4,7 millió játékban ikszeltek a szerencsevadászok.

Az összesített listából az is kiderül, hogy a 2018. 39. játékhetétől számolva két héttel ezelőtt, a 7. játékhéten (akciós) volt a legtöbb értékesített alapjáték, ekkor 4 837 755 darabot játszottak meg a játékosok. Ezt ha beszorozzuk a 250 forintos árral, akkor kiderül, hogy a játékosok egyetlen hét alatt, csak az Ötöslottón

1 209 438 750 forintot fizettek be a Szerencsejáték Zrt. kasszájába.

A múlt héten ez az összeg egyébként "csak" 1 188 659 250 forint volt. Az elmúlt hat játékhéten egyébként minden egyes héten több mint egy milliárd forint kúszott be a szervező tárcájába.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kistestvér (?)

Ahogy azt a bevezetőnkben írtuk, a Hatoslottón is giganyeremény keresi a gazdáját, és ezt az értékesített alapjátékok száma is jól jelzi:

A számokat böngészve jól látszik, hogy 13 hét leforgása alatt majdnem egy millióval több alapjátékot értékesített a Szerencsejáték Zrt. a Hatoslottó esetében. A rekordhét egyébként a 8. hét volt, ekkor a játékosok

570 837 250 forintot csúsztattak a szervező intézmény zsebébe.

A Hatoslottó esetében is futja tehát bőven a Jackpot halmozódási összegének fedezetére. A Pénzcentrumnak elküldött adatokból az is jól látszik, hogy a Hatoslottó esetében sokkal kevesebb héten volt valamilyen vásárlás ösztönző akció, továbbá a kistestvér alacsonyabb szintű halmozódási sebessége az egyszeri szerencsevadászokat bizony elfordítja magától.

Érdekes azt is megfigyelni, hogy amikor az Ötöslottón 1 075 000 000 forint volt a várható főnyeremény, akkor 3 267 623 alapjátékot értékesítettek. Ellenben amikor a Hatoslottón kúszott egy milliárd fölé (8. játékhét - 1 061 000 000) a Jackpot, akkor az értékesített alapjáték szám "csupán" 2 283 349 darab volt, ami majdnem egy millió darabbal kevesebb, mint az Ötösön mért, hasonló nagyságú főnyeremény esetén.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm