7 °C Budapest

Öt karácsonyi ajándék, aminek egy nő igazán örül

2017. december 14. 14:30

Már csak néhány hét van karácsonyig, és ilyenkor kezdődik a pánik, hogy mit is vegyünk ajándékba. A férfiak többségének óriási dilemma kitalálni, hogy minek örülne a barátnője, a felesége, a lánya vagy az édesanyja. Most nekik segítünk öt olyan ajándékötlettel, amelynek kortól függetlenül egészen biztosan örülnek a nők. Az étkező készleteket, a turmixgépet és a szobanövényeket jobb, ha azonnal elfelejtjük.

A legtöbben kedveskedünk valakinek karácsonykor, általában több embernek is: míg a legtöbb férfi (41%) maximum 3 személyt ajándékoz meg, addig a nők többsége (36%) 4-5 főnek tervez vásárolni, de sokan (29%) akár 6-10 személynek is vesznek ajándékot

 - derült ki a Vatera felméréséből. A férfiak tehát átlagosan kevesebb embert ajándékoznak meg, de köztük valószínűleg a legtöbb esetben akad legalább egy nő.

Mit szeretnénk kapni idén?

Ha valakit jól ismerünk, akkor is nehéz kérdés, hogy minek örülne igazán: egy új szobanövény, egy fitnessbérlet, vagy egy konyhai robotgép? Ezek tipikus női ajándékok, de nem biztos, hogy mindenkire ezekre vágyik, ráadásul ezek bizonyos kötelezettségekre utalnak, ezért az öröm mellé rossz érzés is társulhat. Különböző árkategóriában gyűjtöttünk össze olyan ajándékokat, amelyekre inkább valamiféle elegancia jellemző, és amikre minden nő vágyik. Előtte azonban nézzük meg azt is, hogy milyen ajándékoknak örülnek a legjobban a magyarok. Az online piactér nemcsak arról kérdezte meg a felhasználókat, hogy milyen ajándékot fognak vásárolni, hanem arról is, hogy mit látnának szívesen a fa alatt.

A legtöbben ruhát (73%), könyvet (68%) és szépségápolási terméket (60%) szeretnének kapni, illetve a műszaki cikkek és számítástechnikai eszközök - például notebook, tablet, okostelefon - is sokak (53%) kívánságlistáján szerepelnek.

Manapság egyre népszerűbb az élmények - például üdülés vagy wellness hétvége - ajándékozása, amiket az esetek 91%-ában az interneten szereznek be a vásárlók, ahol különféle csomagok érhetőek el egyszerűen, és sokszor igen kedvezményesen.
Így már kaptunk egy képet arról, hogy mire vágynak a legtöbben, ha pedig megvan az ötlet, akkor már csak a megfelelő márkát és boltot kell kiválasztani. Ahogy közeledünk a karácsonyhoz, az üzletekben egyre nagyobb a tömeg, a rendelt termék kiszállítása pedig akár 1-2 nappal is többe telhet, mint az év többi időszakában, ezért nem érdemes sokáig várni.

1) Exkluzív kozmetikai csomag

A parfüm is igazán jó ajándék, valószínűleg nehezen találni olyan nőt, aki ne értékelne egy kellemes, új illatot. Érdemes például az idei év bestseller parfümjei közül válogatni, mint amilyen a Gucci Bloom (18 290 forint/30 ml) vagy a Chanel Gabrielle (40-42 ezer forint/100 ml). A parfüm mellett praktikus és egyben exkluzív ajándékok a márkás termékekből összeállított kozmetikai csomagok. A legtöbb drogériában találunk ilyeneket, előre összeállítva, ilyen például Versace Dylan Blue szett parfümmel és tusfürdővel 16 490 forintért, a Michael Kors Sexy Ruby csomag parfümmel és hozzá illő tusfürdővel 25 990 Ft forintért, vagy az Yves Saint Lorent Black Opium szettje, amely parfüm mellett egy testápolót tartalmaz, és 20 ezer forintba kerül a Douglass üzleteiben.

Forrás: Facebook/MichaelKors

2) Az ékszer mindig beválik

A ruházati cikkek évek óta a legnépszerűbb ajándékok közé tartoznak, de nem könnyű ilyesmit ajándékba venni, főleg a lehetséges ízlésbeli és méretbeli tévedések miatt. Cserélni persze a legtöbb esetben lehet, de aki nem akar kockáztatni, annak inkább valamilyen kiegészítőben érdemes gondolkodni: ez lehet akár sál, pénztárca, táska, karóra vagy ékszer. Az ékszerekből hatalmas a választék, és rengeteg árkategóriából tudunk válogatni, viszont aki igazi ékszerkülönlegességgel kedveskedne, annak a Pandora bővíthető charm kollekcióját érdemes keresni. A legnagyobb előnye, hogy az elkövetkezendő jeles alkalmakkor újabb charmokkal - kézzel megmunkált, díszes dizájnokkal - lehet bővíteni a karkötőt. Az alapkarkötők ára 10 ezer forintnál kezdődik, és több száz ezer forintig terjed, anyagtól függően. A charmok anyaga, formája és ára is változatos, karácsonyi formákkal 6 900 és 22 500 forint között találunk a kínálatban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Forrás: Facebook/PandoraHun

3) Egy jó élmény a testnek

Az élményajándékozás nagyon elterjedt az elmúlt néhány évben: a wellness üdülésektől kezdve a masszázsokon át a szépségterápiákig ennek sok formáját értékelik a nők. A kuponoldalakon számos ilyen ajánlatot találunk, masszázsokból például kimondottan széles a választék: elérhető aromaterápiás masszázs, csokoládé-, sőt már kávékrémes masszázs is, thai, svéd- illetve gyógymasszázsok. Ezek a masszázs típusától és időtartamától (20, 30, 60 vagy 90 perc) függően 3-4 ezer és 10 ezer forintba kerülnek, illetve több alkalmas csomagok is elérhetőek egyes szalonokban, akár ajándékutalvány formájában. Ugyanez igaz a különböző kozmetikai kezelések, szépségterápiák esetében, de ha valaki teljesen irányban gondolkodna élményajándékokkal kapcsolatban, érdemes a kulturális programok között szétnézni, például a színházak és más kulturális intézmények honlapján is találhatunk jó ajánlatokat.

Forrás: Shutterstock

4) A sikerkönyv biztos siker

A könyv klasszikus ajándék, de sosem megy ki a divatból, ráadásul napjainkban tényleg hatalmas a kínálat. Olyannyira, hogy az ember saját magának is nehezen választja ki a megfelelő könyvet, nemhogy valaki másnak. De szerencsére a könyvesboltok toplistái segítenek, és ezek alapján már látszik is, hogy melyek azok a 2017-es bestsellerek, amelyek senkinek a polcáról sem hiányozhatnak. A humoristákat kedvelőknek például ideális választás lehet Bödőcs Tibor íróparódiája (Addig se iszik). Szintén hazai szerző Szentesi Éva újságíró, korábbi blogger, aki nemrég megjelent novelláskötetében az emberi kapcsolatok szövevényességéről mesél egy erős nőt középpontba állítva (Kardos Margit disszidál). Klasszikus karácsonyi könyvajándék hölgyeknek a szakácskönyv, idén ebben is lehet különlegeset nyújtani, hiszen nemrég jelent meg Fördős Zé tollából a Megúszós kaják - 84 ütős cucc, illetve a Jamie Oliver nevével fémjelzett Karácsonyi ételek című könyv. Ezeknek az ára 3 000 és 8 000 forint között mozog, de az adventi időszakban természetesen karácsonyi könyvakciókból sincs hiány.

Forrás: Facebook/Librikonyvesboltok

5) Egy profi okostelefon

Lehet, hogy aki nőnek keres ajándékot, előbb gondol parfümre vagy ékszerre, mint bármilyen műszaki cikkre, pedig egy notebookkal, tablettel vagy okostelefonnal hölgyeknek is nagy örömet lehet szerezni. Az idei legkülönlegesebb karácsonyi meglepetések egyike lehet a Samsung újdonsága, a Galaxy S8+. A megnyúlt kijelzős óriástelefon külseje igen elegánsra sikerült, az Infinity Display kijelző pedig valóban végtelennek tűnik, szinte lecsordul a készülék oldalain. Az előlap így gyakorlatilag egy teljesen sima, folytonos felület, méghozzá 6.2 colos képátlóval. Az óriásképernyős megoldás miatt a Samsung végre szakított a fizikai home gombbal és mellőle a két kapacitív billentyűvel is. A Galaxy S8+ másik nagy előnye a profi kamera: a 12 megapixeles hátlapi kamerával és a 8 megapixeles előlapi kamerával minden pillanatot könnyű lesz megörökíteni - akár gyengébb fényviszonyok között is. A futurisztikus hatást keltő - nem utolsó sorban víz- és porálló - telefon két színben - éjfekete és levendula - érhető el, ára 299 ezer forint, vagyis egy igazán különleges, exkluzív ajándék lehet, ráadásul az egyik szolgáltatóval leszerződve töredék áron megvásárolható.

Forrás: ShutterstockA cikk megjelenését a Samsung támogatta.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem