2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Összeomlott a lottónyertes: búcsút intett a luxusnak


Hiába nyerte meg a lottó főnyereményt, nem lett boldogabb az élete Jane Parknak, aki 4 évvel ezelőtt 1 millió fontot kaszált a brit lottón. Most házát is eladta és hazaköltözött édesanyjához. Ezek szerint a pénz tényleg nem boldogít?


Nagy-Britannia legfiatalabb lottómilliomosa Jane Park 17 éves volt, mikor 1 millió fontot, vagyis a mai árfolyamon számolva csaknem 375 millió forintot nyert a szerencsejátékkal. Jane akkor a pénzből Skóciában vett magának házat, amit most adott el, mégpedig azért, mert nagyon magányosnak érezte magát, ezért visszaköltözött az édesanyjához.

KATTINTS! Négy lottónyertes, aki elbukta az egész nyereményt

Jane a bútorokat Facebook oldalán hirdeti és várja azoknak a barátainak a jelentkezését, akiket érdekel egy kanapé vagy egy ebédlőasztal. A legfiatalabb lottónyertest egyébként ittas vezetéssel is vádolják, állítólag az elmúlt 3 évben 3-szor is ittasan ült a volán mögé.

Néha azt kívánom, bárcsak soha nem nyertem volna meg a hatalmas nyereményt

- monda el Jane Park a Daily Mailnek.

Bár Jane példája jól mutatja, hogy hogy a pénz önmagában nem elég a boldogsághoz. De mit mondanak a szakemberek?

Csak pénz kell a boldogsághoz?

Sokan azt gondolják, csak pénz kell ahhoz, hogy boldogok legyenek. Akkor kerül minden a helyére az életükben, akkor dőlhetnek hátra, ha megvan a nagy ház, az új autó, a drága holmik.

Pszichológusok, szociológusok, boldogságkutatók és pénzügyi szakemberek egyaránt régóta tanulmányozzák, milyen hatással lehet valakire a váratlan gazdagság. Az interneten számos esetleírást találhatunk, ezek általában pontosan arra világítanak rá, hogy

hiába a vagyon, végeredményben egyáltalán nem hoz boldogságot.

A szakemberek azon a véleményen vannak, hogy a hirtelen jött gazdagság nemhogy nem teszi boldoggá azt, akinek az ölébe hullik, hanem éppen hogy tönkreteszi az életét.

Magyarországon a külföldi példákkal ellentétben legtöbb esetben nem lát napvilágot, ki viszi haza a telitalálatos lottónyereményt. Az pedig, hogy valaki bujkálni kényszerül, csak nehezebben feldolgozhatóvá teszi ezt a lelkileg is megterhelő helyzetet. Az amerikai felmérések azt mutatják, hogy a lottónyertesek többségénél alig telt el egy év, és az érintettek már semmivel sem érezték magukat boldogabbnak és szerencsésebbnek, mint a nyeremény előtt.

Olyan is akadt, aki boldogtalanabb lett, mert már nem lelte kedvét azokban az egyszerű tevékenységekben (egy jó vacsora, barátok, tévézés, kert stb.), amelyek addig örömet szereztek neki.

Amellett, hogy a lottónyertesnek meg kell küzdenie ezekkel a lelki nehézségekkel, bármily meglepő, de pénzügyileg sem lesz könnyű helyzetben. Ha valaki megszokta, hogy rendszeresen érkező jövedelemből él, általában képtelen előrelátón beosztani az egyszeri nagy összeget.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk