12 °C Budapest

Örülhetnek a háziasszonyok: durva akciók a magyar boltokban

2017. március 24. 14:00

A héten felröppent a hír, hogy a felvágottak és a sajtok áfája is 5 százalékra csökkenhet. Nem egyértelmű, mit éreznének majd mindebből a vásárlók.  De ennek kapcsán kíváncsiak lettünk arra, hogy a trappista sajt szerelmesei hol járnak most leginkább jól.

Tavaly a sertéshús áfája csökkent 5 százalékra, idén január elsejétől pedig mérséklődött a baromfi, a tojás áfája, (27 százalékról 5 százalékra) illetve a friss tej 18 százalékos forgalmi adója is erre a szintre süllyedt. A tapasztalatok alapján azonban az áfamérséklés a vásárlóknak nem eredményez majd jelentős megtakarítást, a sertés áránál legalábbis nem volt ilyesmi tapasztalható. Sőt, áfacsökkentés ide vagy oda, a sertéshús tavaly még drágább is lett, mint egy évvel korábban volt. A kereskedők ugyanis tovább adták az áfacsökkentést, de a vágóhidak az alapanyag drágulása miatt emelték az áraikat, s ezért a kereskedők kénytelenek voltak árat emelni.

A trappista és más sajtféleségek, valamint a felvágottak áfacsökkenése kapcsán Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úgy nyilatkozott,  át kell még gondolni, ez milyen hatással járna. A mi érdeklődésünket felkeltette az ötlet, kíváncsiak lettünk, mennyibe kerülnek most ezek a termékek és hol lehet a legolcsóbban bevásárolni belőlük. Mutatjuk, a boltok aktuális akciós ajánlatait.

Tesco

Ha trappista sajtra fáj a fogunk, nem meglepő módon a sajtpultban találjuk a legjobb ajánlatokat. Ott kilónként 1349 forintot kérnek érte. Csomagoltan a kilós kiszerelésű Hajdú trappista sajt valamivel drágább, 1997 forintért juthatunk hozzá. Ha sonkát szeretnénk vásárolni, érdemes a sajátmárkás terméket választani, az 100 grammos kiszerelésben 199 forintba kerül.A Herz Gourmet pannon sonkáját pedig 100 grammos kiszerelésben 369 forintért adják.

KATT!  A Tesco eheti akciós kiadványát itt találod!

Spar

A Pápai extra sonka kilóját itt 1990 forintért adják a kiszolgálópultban, de ha előre csomagoltat szeretnénk, a sajtát márkás termékkel járunk legjobban. A 100 grammos kizerelés 199 forintba kerül. A sajátmárkás szeletelt trappista sajtot 125 grammos kiszerelésben 259 forintért vásárolhatjuk meg akciósan, míg az egy kilós Mizo trappista  ára 1349 forint. Jövő hét elejétől a Landhof tálaló sonka ára is csökken 28 százalékkal, így 10 dkg-ért 199 forintot kérnek majd.

KATTINTS! Itt a Spar e heti akciós újságja!

Auchan

Ha kicsit különlegesebb trappistára vágyunk, akkor érdemes ellátogatni az Auchanba. Az öt hónapig érlelt, kilós kiszerelésű Nap Aranya Trappista sajt kizárólag itt szerezhető be, 1499 forintos áron.  Az akciós kínálatban találhatunk  700 grammos kiszerelésű Mizo trappista sajtot is, 1199 forintért.  Az e heti ajánlatban itt is viszonylag kevés felvágottat találunk, a Herz sonkák 90 grammos kiszerelésben 355 forintba, a 400 grammos Pick Rákóczi szalámi pedig a szokásosnál 694 forinttal olcsóbban, 1445 forintba kerül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATT! Böngészd át az Auchan akciós kínálatát!

Aldi

Már a második oldalon akciós szalámival és pulykamellsonkával találkozhatunk, előbbi 1249, és 650 gramm egy rúd, utóbbi 150 grammos csomagban 219 forintba kerül. Sajtok tekintetében viszont túl nem nagy akciós választék a 12. héten. A szelettelt Cheddar sajt 350 grammos csomagban most 979 forint 779 forintba kerül.

KATTINTS! Nézd meg az Aldi akciós kiadványát!

Lidl

A 100 grammos Baroni szeletelt csirkemellsonka 100 grammos kiszerelésben 129, a 200 grammos Dulano német felvágottak pedig 349 forintba kerülnek. Más akciós felvágottat és sajtterméket a héten nem találtunk ajánlatukban.

KATT! A Lidl akciós kínálatát itt találod!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm