Örülhetnek a vásárlók: újra gyártják a rég megszűnt Túró Rudit

2017. szeptember 20. 19:03

A Pöttyös Túró Rudi közkedvelt a magyarok körében, és a Pöttyös márka ismertsége rendkívül magas a magyar lakosság körében. A Pénzcentrum a 2017-es Coop Rallyn járt a FrieslandCampina mátészalkai gyárában, ahol a legilletékesebbet, Szautner Péter vezérigazgatót kérdeztük a Túró Rudi jövőjéről.


A vezérigazgató úgy látja, hosszú távon is biztos helye van a magyar élelmiszerpiacon és a magyar fogyasztók kosarában a Pöttyös Túró Rudinak, ami egy népszerű tejtermék és kedvező alternatíva az édességek között. A termék friss tejből készült alapanyagai között megtalálható a friss túró, a tejszín, és a vaj is. A klasszikus termékhez képest 30 százalékkal kevesebb cukrot tartalmazó Fitt Pöttyös termékcsalád pedig már joghurtos bevonattal készül a csokis helyett, így a tejhányad ebben a termékben még magasabb. A Fitt Pöttyös Túró Rudi ráadásul egy kitűnő fehérjeforrás is, ugyanis a 100 grammban lévő fehérjemennyiség már eléri azt a szintet, ahonnan egy termék fehérjeforrásnak tekinthető.

A kalcium hasznos a csontoknak, a fehérje pedig az izomműködéshez nélkülözhetetlen, ugyanakkor a csontokra is jó hatással van. A Fitt Pöttyös Túró Rudi így a desszertek között egy tápláló és egészséges alternatívának számít. Így az a kérdés is nyitott, hogy tervez-e a cég teljesen cukormentes Túró Rudit a piacra dobni.

Szautner emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt, amikor a laktózmentes Túró Rudit bevezették, már egyértelmű volt, hogy a termékfejlesztésekkel elmozdulnak egy funkcionálisabb irányba is. Ennek az az oka, hogy vannak olyan fogyasztók, akik vagy valamilyen egészségügyi okból, vagy személyes preferencia szempontjából inkább a csökkentett cukortartalmú vagy a laktózmentes termékeket választják. Fontos, hogy a laktózérzékeny fogyasztók is hozzájussanak a jó minőségű és márkás tejtermékekhez, ne kelljen ezekről lemondaniuk.

Ebbe az irányba fontos lépés volt a 2016-ban bevezetett laktózmentes Pöttyös Túró Rudi és az idei évben a csökkentett cukortartalmú Fitt Pöttyös Túró Rudi bevezetése is. Ezzel együtt azonban a Pöttyös Túró Rudi elsősorban egy édes tejtermék, amit desszertnek, snacknek fogyasztanak a legtöbben, ezért a cégnek az ízben el kell találnia, és be kell tartania azt az egyensúlyt amit a fogyasztók és az egészségtudatos vásárlók is elvárnak egy ilyen terméktől, amely már generációk óta fontos szerepet tölt be a magyar fogyasztók életében.

A vásárlók körében az új Fitt Pöttyös termékcsalád egyértelműen népszerű lett, és sikert aratott. 2017 elején vezették be az új termékeket, amiből jelen pillanatban is a tervezett volumen felett gyártanak és értékesítenek. A Fitt Pöttyös Túró Rudi egyértelműen növelte a Pöttyös fogyasztói bázisát, ami azt jelenti, hogy olyan egészségtudatos fogyasztókat is bevonzottak így, akik lehet, hogy a Pöttyös márkát kedvelték eddig is, de nem biztos, hogy rendszeresen fogyasztották.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fontosak a vásárlók

Megszavaztatta a facebookozókat a Pöttyös Túró Rudi gyártója, hogy melyik ízt hozzák vissza a boltokba. A meggyes-mákos íz nyert, így október végétől újra kapható lesz a termék az üzletekben.

Fejlesztik az üzemet

Mátészalkán 2014-ben volt az utolsó nagy fejlesztés, ekkor épült meg a desszertüzem, ahol most a Milli krémtúrók és a vajkrémek is készülnek. Jelenleg egy öt éves fejlesztési ciklus elején van a cég, ez kapacitásbővítést és technológiai fejlesztést is jelent. Ezekkel a fejlesztésekkel több féle és újabb technológiával előállított, magasabb hozzáadott értékű termékeket tud majd előállítani a cég, melyekkel szélesítik a portfóliójukat.

Romániában és Szlovákiában ugyanilyen külsővel forgalmazzák a Túró Rudit, igyekeznek azonban más külföldi piacon is megjelenni. Ezzel az a probléma, hogy a tejpiac és a desszert piac is egyaránt nagy anyagi ráfordítást igényel, így nehéz mindkét piacot meghódítani. A Túró Rudi előnnyel indul külföldön, ugyanis amellett, hogy egy desszertről van szó, ugyanúgy tekinthető tejterméknek is. Jelenleg is folynak fejlesztések, amelyekkel nem csak a magyar vásárlókat célozzák meg. Szállíthatóság szempontjából a Túró Rudi már készen állna arra, hogy rendszeresen szállítsanak belőle külföldre is, és elterjedjen Magyarországon kívül is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem