11 °C Budapest

Őrület, mennyien fizetnek elő mobilinternetre Magyarországon

2019. december 10. 08:32

Az idei harmadik negyedév végére már meghaladta a hétmilliót a mobilinternet-előfizetések száma, az internet-előfizetéseké pedig a 10,2 milliót - írja a Világgazdaság.

"A több éve tartó lendületes fejlődés mögött részben az áll, hogy a szolgáltatók gyorsan alkalmazkodnak a technológiai változásokhoz, továbbá az okostelefonok elterjedése és az árverseny is segítette a folyamatot" - idézi a lap a Központi Statisztikai Hivatal friss statisztikai tükrét.

Az internet-előfizetések száma 3,5 százalékot nőtt egy év alatt, az idei harmadik negyedév végén már 10,2 millió volt, amelynek 69 százaléka a mobilelőfizetés. A piac roppant koncentrált, ezt jól mutatja, hogy tíz szolgáltató biztosította az előfizetések 97 százalékát.

Alig változott a távközlési szolgáltatók piaci részesedése, a mobiltelefon-szolgáltatás terén 2015 vége óta folyamatosan a Magyar Telekom volt a piacvezető 45 százalék körüli részesedéssel. Második a sorban a Telenor, amelynek részesedése 2,5 százalékponttal csökkent, a harmadik helyen álló Vodafone-é viszont 2 százalékponttal növekedett e téren.

A többi szolgáltató ugyan erősödött, de június végére sem érték el együtt az 1 százalékot - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mobilpiaci jelentéséből. A fejlődés a cégek árbevételén is látszik, amely az említett időszakban 77 milliárd forint volt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem