2020. augusztus 4. kedd Domonkos, Dominika

Óriási változás előtt a hazai műszaki áruházak: ezt jobb, ha tudod


A 24 Media Markt társaságból szeptember legvégén egy cég lesz. A Tesco áruházaiba költözéssel már piacvezető, nyomában sem ér az Extreme Digital - eMAG kettőse, de közben a Euronics szép csenben felkúszott a második helyre a műszaki áruházak rangsorában.

Még 2019 májusában született meg a döntés, mely alapján átszervezik a Media Markt áruházak irányítását és októbert már új felállásban kezdik meg - számol be a blokkk.com

Ebből a vásárló szinte semmit sem fog érzékelni, csupán az a cégnév változik akitől a számlát, nyugtát, jótállási jegyet kapja. A változások lényege, hogy a Media Markt 32 áruháza, amit most még 24 darab kft visz, beolvad a Media Markt Saturn Holding Kft-be szeptember végén. 

A 22. kft a MM Reatil Cooperation, amelyik a nemrégiben némi polctologatással kialakított tescós áruházakat fogja össze (tescos áruháza 10 darab van a MM láncban, közülük kettő már régebbről, nyolc pedig a friss, ezévi szerzemény). A 23. a kft-k sorában az MS E-Commerce, amely a Media Markt webáruházát szervezi. A tulajdonos a sorban a 24. kft, aki összefogta az előbbieket, a már említett Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.

A beolvadás hivatalos dátuma szeptember 30., a MM társaságok üzleti évének fordulónapja.

Az önálló áruházi kft-k beolvadása annyit fog jelenteni sok-sok szervezési, irányítási kérdés egyszerűsítése mellett, hogy az MM áruházak éves beszámolóit már nem kell külön bogarászni, ha valaki kíváncsi az eredményekre, hanem egy kattintásorral elérhetők lesznek. Ennek ugyanakkor lesz egy, a kíváncsiskodók számára fájó területe, mégpedig az, hogy a Media Markt webáruházának eddig önállóan megleshető eredménye valószínűleg eltűnik nyilvánosság elől. A webáruházak amúgy is titkolják eredményeiket, hát most eggyel többen lesznek ebben a sorban.
A műszaki cikk piac felfordulása folytatódik: a Media Markt még nagyobb előnnyel marad piacvezető, az E-Digital és az eMAG csak pisloghat, és ott van még az Euronics

Aki jelenleg második a sorban.

A műszaki piac legnagyobbjai éppen egybekelnek, így lesz felfordulás: A Media Markt nyitott nyolc új tescós áruházat, a Tesco átengedte műszaki cikk piacát neki. Az eMAG pedig irányítási jogot szerez az Extreme Digitalban.

A Media Markt feltehetően tovább növelheti forgalmát, szerény becslés szerint is - kiindulva abból, hogy áruházainak száma harmadával megugrott, 24-ről 32-re - legalább 35-40 milliárd forinttal. A Tescónál ez az üzletág lenullázódik, de hát szép számmal fordulnak meg arrafelé a vásárlók, akik most egy szakáruházat találnak a hipermarketben, vagy már ki tudja micsodában, így jók a Media Markt esélyei.

És előreláthatóan hiába szerez irányítást az Extreme Digitalban az eMAG, együtt sem hoznak majd annyit, mint a jelenleg - számolgatásunk szerint - második Euronics. Ráadásul az Euronicsnak is van webáruháza, de természetesen ő is titkolja a miből mennyit.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

08.06-08.12
Országos

Aldi

08.06-08.12
Országos

Auchan

08.06-08.12
Országos

Spar

07.30-08.05
Országos

Interspar

07.30-08.05
Országos

Tesco

07.30-08.05
Országos

Lidl

07.30-08.05
Országos

Aldi

07.30-08.05
Országos