2020. december 5. szombat Vilma

Óriási káosz lesz a postán: nem fizetik meg a dolgozókat, nincs elég ember


Ezres nagyságrendben hiányoznak a munkavállalók a Magyar Postánál, a létszámhiány legfőbb oka, hogy a béremelések ellenére nem versenyképesek a cégnél kínált fizetések - írja a Magyar Nemzet.

Egy gépkocsivezető nettó 180-200 ezer forintos bére például fele-harmada annak, amit egy magáncégnél kereshetne. A munkaerőhiány miatt idén is arra számíthatunk, mint tavaly: nem fogja bírni a posta a csomagkézbesítéseket.

Hiába volt az állami vállalatnál idén 25 százalékos béremelés, a magánszférában még mindig magasabbak a fizetések. Óriási a bérfeszültség is: egy 40 éve dolgozó ügyintéző bruttó 270 ezer forintos fizetést kap,míg a vezető beosztású dolgozók több százezres vagy milliós bért, ráadásul a kétmilliós bérplafont is eltörölték.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk