18 °C Budapest

Óriási átverések, Te is pórul járhatsz! Új törvények miatt fájhat a fejed

Pénzcentrum
2013. február 17. 17:17

Kártyacsalás, számlás átverés, nagy áruházlánc nevében kínált értéktelen kacatok, az idős emberekre hajtó bűnözőktől hemzsegtek a hírek ezen a héten; a Pénzcentrum.hu hasznos tanácsokkal hívta fel mindezekre a veszélyekre olvasói figyelmét. Nagy visszhangot váltott ki az a cikkünk is, amelyben arról tájékoztattunk, hogy negyedik alkalommal kívánják módosítani a kormánypárti frakciók az Alaptörvényt. A beterjesztett törvényjavaslat egyik sarkalatos pontja, hogy tovább szűkíti a család fogalmát, így az élettársak még közös gyermek esetén sem alkotnának egy családot. Elfogadta az Országgyűlés az új polgári törvénykönyvet, amelyben jelentősen megváltoztak az öröklésre vonatkozó szabályok. További összehasonlító cikkekben mutattuk be, hogy az alapkamat-csökkentés után mennyit ér a pénzünk az egyes bankokban. Megcsináltuk a lehetetlent is, 5 millió forint alatti lakásokat találtunk Budapesten. Kiderült, az adóhatóság olykor a saját szakértőjével is vitatkozik.

Külföldre mennél dolgozni? Nagy bukta is lehet a vége
Az elmúlt hetek, hónapok egyik legfontosabb sajtótémája a külföldön munkát vállalók száma, pontosabban a szám növekedése volt. Miközben sokan gondolják úgy, hogy határainkon túl biztosabb megélhetés, jobb munkalehetőség várja őket, akadnak olyanok is, akik igyekeznek kihasználni ezt a helyzetet.

Kiderült, mikor indulhat a Tesco webshopja Magyarországon
Március 4-én, hétfőn indulhat Magyarországon a Tesco Online Bevásárlás - értesült a Pénzcentrum.hu. Információink szerint elképzelhető, hogy az online vásárlási felületet már néhány nappal korábban "élesítik", azonban úgy tudjuk, a házhoz szállítás a tavasz első hétfőjétől kezdődik.

Százmilliós kártyacsalás: magyar bűnözők határtalan módszerei
A jelek szerint világszínvonalat képviselnek a magyar bűnözők a bankkártyás lenyúlásokban. A napokban az Egyesült Államokban emeltek vádat az elmúlt évek egyik nagy kártyabalhéjában: az egyik vádlott magyar származású, a csaláshoz szükséges eszközöket is itthon "gyártották".

Egyre több folyószámlát törnek fel: így védekezz!
Egyre gyakrabban esik szó az internet-és mobilbankos visszaélésekről, ennek fő oka, hogy egyre többen használják mobiljukat és az internetet a pénzügyeik intézésére és ezzel arányosan nő a visszaélések száma is. De mire kell figyelnünk, ha valamilyen mobileszközről szeretnénk hozzáférni a pénzünkhöz.
.
Itt a legújabb átverés! Te is kaphatsz ilyen veszélyes levelet
Átverésre figyelmeztet a Telenor. A mobilszolgáltató csütörtökön tette közzé Facebook-oldalán azt az e-mailt, amit ismeretlenek a cég nevében küldtek ki, és valószínűleg valamilyen csalási szándékkal készült.

A nagy CBA-átverés: értéktelen kacatok a dobozban
A CBA nevével visszaélve próbálnak vásárlókat megkárosítani csalók, ezért a kereskedelmi lánc feljelentést fontolgat - közölte Fodor Attila, az áruházlánc kommunikációs igazgatója az MTI-vel kedden.

Veszélyben a magyar nyugdíjasok pénze! Vadásznak rájuk
Látványosan sok, leginkább idős emberek elleni csalást követtek el az elmúlt hónapokban. A bűnözők számára meglehetősen könnyű célpontot jelentenek a kiszolgáltatott nyugdíjasok - mutatjuk, mik a legújabb trükkök, mire érdemes figyelni.

Nesze nektek, élettársak! Gyermekkel sem lesztek család

Negyedik alkalommal módosítanák a kormánypártok Magyarország Alaptörvényét. A parlament napirendjére is vett törvényjavaslat egyik sarkalatos pontja, hogy tovább szűkítenék a család fogalmát. Leszögeznék, hogy "a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony." Az élettársak akkor sem alkotnának egy családot, ha gyermekük születik, mindkét fél csak a közös, illetve a korábbi kapcsolatából született gyermekével képezne külön-külön családokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Elfogadták! Így örökölhetsz jövőre: Te mit kapsz a hagyatékból?
Jócskán módosulnak az öröklési szabályok az Országgyűlés által tegnap elfogadott új Polgári törvénykönyv szerint, amely 2014. március 15-től lép hatályba. A legnagyobb változás az özvegyeket érinti, mivel megszűnik a vagyon egészére kiterjedő holtig vagy a következő házasságkötésig tartó haszonélvezeti joguk. Új elemként jelenik meg, hogy a házastárs vagy élettárs mellett a szülők is örökölhetnek elhunyt gyermekük után.

Ki fogja ezt megfizetni? Saját szakértőjével vitatkozik az adóhivatal

Reagált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Pénzcentrum.hu nemrégiben közölt cikkére, amelyben arról számoltunk be, hogy nem tudják a jogszabályoknak megfelelően kitölteni a 2012. évi adóbevallást a magánszemélyek, ha nemcsak munkaviszonyból, hanem önálló tevékenységből, például üzletszerű internetes ingó értékesítésből is származott jövedelmük. Az adóhatóság lapunkhoz eljuttatott levelében közölte: a bevallás rendben van. A reagálásban foglaltak azonban nemcsak az általunk megkérdezett okleveles adószakértő véleményének, hanem a NAV főmunkatársa, elismert szakértője által az Adóvilág című szaklapban közölt iránymutatásnak is ellentmondanak.

Jöhet a 12 százalékos élelmiszer áfa?
Vizsgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium az alapvető élelmiszerek áfájának esetleges csökkentését, de döntés még nincs egyik termék esetében sem - írja az Inforadio. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet egy friss tanulmánya szerint indokolt lenne a jelenlegi rendszer és áfamérték felülvizsgálata.

Hova tedd a pénzed idén tavasszal? Itt keresheted a legtöbbet
Legutolsó összefoglalónk óta újabb negyed százalékot csökkentett a monetáris tanács a jegybanki alapkamaton, ami a bankok kamatpolitikája mellett a legnagyobb meghatározója, mennyit is ér a pénzünk a bankokban. A tranzakciós illeték még kevésbé jön jól a megtakarítóknak, hiszen bankok között már szinte sehol sem ingyenes az utalás. A szakértők szerint a jövőben egyre kevésbé lehet jellemzőm, hogy több banknál tartsuk a pénzünket, csak azért mert máshol magasabb kamatot kínálnak.

Eddig sem volt ingyen semmi: ezért nem lett igaza Matolcsynak

Mára világossá vált, a bankok többsége valamilyen formában áthárítja a tranzakciós illetéket, annak ellenére, hogy Matolcsy György tavalyi nyilatkozatai szerint a piaci verseny miatt erre nem kerül sor.

Vége a trükközésnek a készpénzes számlákkal?
Január 1-től szigorodtak a készpénzben teljesíthető fizetésekre vonatkozó szabályok. A számlanyitásra kötelezett adózók, vagyis lényegében mindenki, aki adószám kiváltására kötelezett, 1,5 millió forintnál nagyobb összegű számlát csak átutalással egyenlíthet ki - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Lakást 5 millió alatt Pesten? Megcsináltuk a lehetetlent

A leggazdagabb magyaroknak kínált luxusingatlanokról készült összeállítások gyakran bejárják a médiát. Szintén sokakat foglalkoztathat azonban az a kérdés, hogy milyen lakásokhoz is lehet hozzájutni a lehető legkevesebb pénzből. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu ezúttal az öt millió forint alatt kínált lakásokat vette górcső alá.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm