2018. szeptember 19. szerda Vilhelmina

Olcsóbb lett a meggy és a szilva, az őszibarackért viszont többet kell fizetnünk


Többet fizettünk idén júliusban mint egy évvel korábban az őszibarackért és a burgonyáért, ugyanakkor a szilva és a meggy ára csökkent.

2018 júliusában 2017 júliusához képest:

  • A gabonafélék ára 13 százalékkal emelkedett, ezen belül a búza ára 7,9, a kukoricáé 16 százalékkal.
  • A gyümölcsök ára 22 százalékkal visszaesett. A meggyfélék és a szilva ára 51, illetve 42 százalékkal csökkent, az őszibaracké pedig 34 százalékkal nőtt.
  • A zöldségfélék ára 12, a burgonyáé 45 százalékkal lett magasabb.
  • Az élő állatok ára 5,5, az állati termékeké 0,6 százalékkal csökkent.
  • A vágósertés ára 13 százalékkal volt alacsonyabb.

Az idei év első felében a mezőgazdasági termelői árak 0,3 százalékkal nőttek, ezen belül a növényi termékek ára 1,7 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékeké 2,0 százalékkal mérséklődött. A zöldségfélék ára 2,7 százalékkal volt több, a gyümölcsöké 7,6 százalékkal volt kevesebb. A vágósertés ára 13 százalékkal csökkent. A felvásárlási ár azonban - január óta emelkedő tendenciát mutat, a kilogrammonkénti 342 forintról 375 forintra - nőtt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A pesti elit luxusélete: 400 milliós penthouse, 50 milliós garzon
Egyre nagyobb igény mutatkozik a luxuslakásokra Budapesten.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk