17 °C Budapest

Nyitnak a budapesti strandok: durva árakra kell számítani idén

2017. április 27. 11:05

Több fővárosi, illetve vidéki strandon is elindul az élet április utolsó hétvégéjén. Habár a belépők nagyságrendileg az idei évben sem nagyon változnak, a rendszeres hétvégi kikapcsolódás viszont így sok család kasszáját megterhelheti. Éppen ezért várhatóan tovább növekszik majd a mobilmedencék iránti forgalom. Különösen, hogy sok helyen meglepően jó hitelakciókkal lehet mostanában hozzájutni a különböző méretű és típusú darabokhoz.

Több fővárosi strandon már április végén indul a szezon. A fürdők többségét üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint a Gellértben április 29-én indul a hullámszolgáltatás, míg az átépítés alatt álló Csillaghegyi Strandfürdő május 27-én nyitja meg kapuit. A Római Strandfürdőt május 28-án nyitják, a Palatinus strandterületének és a tavaly fedett fürdővel bővült Paskál strandjának, csakúgy, mint a Pünkösdfürdői Strandfürdő megnyitásának tervezett időpontja pedig június 3.

A fővárosi strandok mellett természetesen már több vidéki helyszínen is feltöltötték - vagy a következő hetekben feltöltik - a medencéket. A termalfurdo.hu szakportál tanúsága szerint Mórahalmon például már április 13-tól elindult a strandszezon, de májustól elérhető a debreceni Aquaticum Strandfürdő szolgáltatása is, amelynek 2018-ra halasztották a felújítását.

A Pénzcentrum információi szerint a belépők az idei évben is többnyire 1000-2000 forint között szóródnak majd; persze a legtöbb strandon továbbra is elérhetőek lesznek különböző kedvezmények. Átlagosan 20-25 százalékos diszkonttal juthatnak be a gyerekek, nyugdíjasok, diákok, illetve családok is a különböző fővárosi és vidéki fürdőkbe.

Na persze a legtöbb magyar családi kasszát ez így is erősen megterheli - főként, ha rendszeres programról beszélünk -, így várhatóan az elmúlt évek trendje az idei évben is tovább erősödik majd. Azaz sokan inkább otthon teremtik meg azokat a feltételeket, amelyek elengedhetetlenek a hűsítő kikapcsolódáshoz. Iparági információink szerint egyébként egyre többen keresik a különböző méretű és típusú mobilmedencéket, ráadásul nem is kell szakboltba menni, hiszen gyakorlatilag bármelyik hipermarket polcain megtalálhatjuk már ezeket.

Nemrég jött ki például tematikus kiadvánnyal az Interspar és az Auchan is, és vélhetően a következő hetekben többen követik majd ezt a gyakorlatot. Az Interspar szezonális ajánlatainál 6 masszázsmedencét találunk: a felfújható darabok 119 999 forinttól indulnak, de van, ami már 279 999 forintot kóstál. Akadnak persze az Interspar kínálatában mobilmedencék is szép számmal, a kiadvány tanúsága szerint az árak, mérettől és kiviteltől függően, 169 999 és 449 999 forint között szóródnak.

Az Auchan "Medence tippek" néven futó szórólapjában a konkrét ajánlatok mellett számos fontos tudnivalóval is ellátják a vásárlókat. Megtudhatjuk többek között, kinek ajánlott a puha-, illetve kinek a merevfalú medence; hova érdemes felállítani a különböző típusokat; de beavatnak minket az első feltöltés menetébe, továbbá a kiegészítők rejtelmeibe is. Sőt, az Auchannál most THM csökkentő áruhitel akció van, így már 9,92 százalékos THM-re is megvásárolhatjuk a nyár slágertermékeit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha már a kölcsönöknél tartunk, akkor persze mindenképp érdemes körbenézni a bankok ajánlatai között is, hiszen sok esetben (ha az áruházláncoknál épp nincs hitelakció) találkozhatunk meglepően olcsó konstrukciókkal. Hogy kiderítsük, hol, és mennyiért tudunk most pénzhez jutni, a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorához fordultunk. Példaszámításunkban 150 ezer forintos hitelösszeggel, 2 éves futamidővel, és az alapbeállítással kalkuláltunk, vagyis, hogy a keresetünk nem haladja meg a havi nettó 250 ezer forintot (az otthonszépítő és az ingatlanfelújításra szóló személyi kölcsönöket most nem vettük figyelembe).

A fenti beállítások alapján a Kinizsi Bank KINIZSI FIX 2 Személyi Kölcsön nyújtja a legjobb kamatot - náluk már 15,25%-os THM-mel is megkaphatjuk a 150 ezer forintos hitelösszeget, a törlesztőnk pedig mindössze 7 131 forint lesz. De jónak tűnik az OTP Bank, "Akciós OTP Személyi kölcsön" terméke is, amellyel 21,89%-os THM mellett 7 634 forintos, végig fix törlesztővel juthatunk hozzá a 150 ezer forinthoz.

Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis ajánlatát is, a "Megújúló Hitel" fantázianéven futó terméket választva 24,41 százalékos THM-mel és havonta mindössze 4 928 forintos törlesztővel kalkulálhatunk, viszont a kamatperiódus ennél a konstrukciónál 6 hónap, tehát a törlesztő a futamidő alatt változhat! Ha pedig a Cetelm "Mindig kéznél kölcsön" néven futó termékét választanánk, akkor 33,18 százalékos THM mellett, havi fix 8 310 forintos törlesztőt kell majd beépítenünk a következő két évre a családi költségvetésbe.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem