7 °C Budapest

Nyakunkon az augusztus 20: tömegek rohannak a Tescóba, Aldiba, Lidlbe

2017. augusztus 17. 14:10

Vasárnap nemzeti ünnep lesz, mivel ez most nem jár hosszú hétvégével, ezért előtérbe kerülnek a családi programok. Annak jártunk utána, mi lehet a legolcsóbb megoldás, ha jön a családi vacsora, de mégsem szeretnénk teljesen legatyásodni. Mutatjuk a nagy áruházak 33. heti akciós újságjait.

Jön az augusztus 20., az államalapítás ünnepe. Mivel idén vasárnapra esik ez a piros betűs ünnep, ezért sajnos a legtöbb munkavállalónak nem jár érte extra szabadnap, így valószínűleg kevesebben utaznak el nyaralni.

Mindemellett egyre népszerűbb itthon is az a szokás, hogy ezen a nyári ünnepnapon összegyűlnek a családok, hogy együtt ünnepeljék meg Magyarország születésnapját. Annak köszönhetően, hogy kevesebben utaznak majd el idén az ünnep alatt, még többen tehetnek így.

Mennyit költünk ünnepi vacsorára?

Abból kiindulva, hogy a Nosalty 2014-es kutatása szerint a magyar családok 70 százaléka kevesebb, mint húszezer forintot költ a karácsonyi vacsorára, 23 százalékuk pedig öt és tízezer forint közötti összegből oldja meg az ünnepi menüt, a takarékosság egy esetleges augusztus 20-i összejövetelen is elsődleges szempont lehet.

Ehhez nyújtunk most segítséget, átlapoztuk ugyanis a nagyobb áruházak akciós akciós újságjait, hogy kiderüljön, miből érdemes megfőzni az augusztus 20-i menüt. Mivel nincs jelentős hagyománya ennek az étkezésnek, ezért gyakorlatilag bármi kerülhet az asztalra.

Spar

Egy jó hangulatú családi vacsorának szinte elengedhetetlen része hazánkban a sör. A Spar augusztus 17-től érvényes akciós újságjában rögtön címlapon hozza, hogy hat darab dobozos, félliteres Gösser vásárlása esetén, 219 forint helyett 199 forintot kell csak fizetnünk. A frankfurti virsliből könnyű viszonylag nagy adagot csinálni egyszerre, ezért praktikus lehet egy családi vacsorára is, ráadásul most a kiszolgálópultban 10 dekáért csak 119 forintot kell fizetni, ami 33 százalékos kedvezményt jelent. Akik valami egészégeset szeretnének az asztalra tenni, azok meg választhatják az alaszkai tőkehalfilét, melyet 999 forintos áron értékesít a héten a Spar, a szokásos 1 499 forint helyett. Akik grillezni szeretnének, azokra is gondolt a bolt: 489 forint a 250 grammos csomagolt premium mini Berner virsli, és a 300 grammos Wiesbauer grillkolbász is csak 599 forint.

KATT: Nézd meg a Spar 33. heti akciós újságját

Aldi

Ha nem szeretnénk sokat bajlódni a főzéssel, de jön a család, jó megoldás lehet az Aldinál a grillcsirke, melyet most 499 forintért árulnak. Ha hamburgert szeretnénk sütni (de nem akarunk húspogácsákat készíteni), akkor 849 forintért vehetünk mirelit húspogácsát egykilós kiszerelésben. Amennyiben pedig tésztával lepnénk meg a családot, akkor költséghatékony megoldás a 149 forintért árult félkilós Penne rigate tészta, 100% durumbúzából.

KATT: Itt az Aldi 33. heti akciós újságja 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lidl

Ha Lidl van a környékünkön és mindenképpen húsos ételt szeretnénk főzni a családi összejövetelre, akkor nagy segítség lehet, hogy már eleve szeletelt és darabolt húsokat vehetünka héten akciósan a budapesti boltokban. A 300 grammos csirkesaslik mellfiléből 499 forint, a sertés tepsis tál kilója tarjából, karajból és combból 1 399 forint, a kockázott pulyka felsőcombfilé fél kilója pedig 449 forint.

KATT: Ezzel készült a Lidl a 33. hétre

Tesco

A Tescóban is érdemes szétnézni, mielőtt betoppan a teljes család vacsorázni. Az előkészületek szempontjából pont jókor, csütörtöktől szombatig akciósa sertéslapocka a húspultban, kilónként 999 forintba kerül, valamint egy félliteres, dobozos Pilsner sört is megvehetünk 239 forintért. Ha valaki nem szeretne disznót venni, akkor vehet akciósan 440 grammos marhahúspogácsát jalapeno paprikás ízesítéssel, melyből ha két dobozzal veszünk, akkor darabonként 749 forintért megkapjuk őket egyenként. Aki pedig szeretne füstölt lazacot tenni az asztalra, az megvehet belőle 100 grammot 899 forintért.

KATT: Itt a Tesco akciós újságja a 33. hétre

Auchan

Az Auchanban többek között édességeket vehetünk akciósan a héten. Egy szelet diós tortát vagy Rákóczi túrós 199 forint, dobos torta roládból 249 forint 10 dkg és egy kilós dobos torta is a miénk lehet 2 690 forintért. Ha darált húst szeretnénk venni, akkor darált sertéslapockát árulnak 989 forintért kilogrammonként, és ezzel megegyező mennyiségű vékony grillkolbászt is vehetünk 1 699 forintért.

KATT: Az Auchan 33. heti akciós újságja

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm