2020. december 1. kedd Elza

Nevetséges: még a románoknál, szlovákoknál is olcsóbb az új iPhone


Magyarországon az ötödik legmagasabb azoknak a munkanapoknak a száma, amennyit le kell darálni, hogy kifizessük a legújabb iPhone 12 Pro verziójának 128 GB-os kiadását. Ráadásul ugye ebben még töltő és füles sincs.

Magyarországon 35,1 napot kell valakinek egy átlagos fizetés mellett dolgoznia azért, hogy kifizesse a legújabb iPhone 12 Pro 128GB-os csúcstelefon árát, amely még ugyan nem kapható idehaza, de már tudható, hogy 439 990 forint lesz - mutatta ki a Picodi elemzése. A KSH adatai szerint ugyanis az idei átlagbérek nettó 395.900 forint, azaz nettó 263.300 Ft nettó körül mozognak. Mindezt úgy, hogy az illető tehát egy hónapig nem költ, azaz nem is eszik, és ne feledjük: az új almás dobozban már se fülhallgatót, se töltőt nem találunk.


Hány napig kell dolgozni egy új iPhone 12 PRO mobilért a világ egyes országaiban?

Természetesen a gyakorlatban nem sokat mutat meg, mennyi pénzünk lenne, ha nem kéne ételre sem költenünk, ráadádásul nagy értékű elektronikai cikkeket a többség inkább részletre vásárol. Mégis ez egy jó indikátor, mert megmutatja, hogy ugyanazt a telefont mennyire nehezen tudják megfizetni a világ egyes pontjain. Magyarország az ötödik a listán, egyébként ugyanott, ahol tavaly. Montenegró, Oroszország, Mexikó és India előz csak meg minket, a legkevesebbet Svájcban és az Egyesült Államokban kell dolgozni a csúcsmodellért.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk