2020. december 4. péntek Borbála, Barbara

Nevetséges: még a románoknál, szlovákoknál is olcsóbb az új iPhone


Magyarországon az ötödik legmagasabb azoknak a munkanapoknak a száma, amennyit le kell darálni, hogy kifizessük a legújabb iPhone 12 Pro verziójának 128 GB-os kiadását. Ráadásul ugye ebben még töltő és füles sincs.

Magyarországon 35,1 napot kell valakinek egy átlagos fizetés mellett dolgoznia azért, hogy kifizesse a legújabb iPhone 12 Pro 128GB-os csúcstelefon árát, amely még ugyan nem kapható idehaza, de már tudható, hogy 439 990 forint lesz - mutatta ki a Picodi elemzése. A KSH adatai szerint ugyanis az idei átlagbérek nettó 395.900 forint, azaz nettó 263.300 Ft nettó körül mozognak. Mindezt úgy, hogy az illető tehát egy hónapig nem költ, azaz nem is eszik, és ne feledjük: az új almás dobozban már se fülhallgatót, se töltőt nem találunk.


Hány napig kell dolgozni egy új iPhone 12 PRO mobilért a világ egyes országaiban?

Természetesen a gyakorlatban nem sokat mutat meg, mennyi pénzünk lenne, ha nem kéne ételre sem költenünk, ráadádásul nagy értékű elektronikai cikkeket a többség inkább részletre vásárol. Mégis ez egy jó indikátor, mert megmutatja, hogy ugyanazt a telefont mennyire nehezen tudják megfizetni a világ egyes pontjain. Magyarország az ötödik a listán, egyébként ugyanott, ahol tavaly. Montenegró, Oroszország, Mexikó és India előz csak meg minket, a legkevesebbet Svájcban és az Egyesült Államokban kell dolgozni a csúcsmodellért.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk