17 °C Budapest

Neten rendeltél karácsonyra? Így spórolhatsz időt a kiszállítással!

2018. november 20. 12:30

Sok időt spórolhatsz, ha személyes átvételre kéred a csomagodat: ez rugalmasabb, könnyebben illeszthető a napirendbe, mintha otthon várnád a kézbesítőt.

A Magyar Posta szóvivője azt javasolta, hogy aki interneten rendelt valamilyen terméket, karácsonyi ajándékot, az időt takarít meg, ha személyesen veszi át a csomagját, ha teheti. Panulin Ildikó a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy az internetes vásárlás elterjedésével egyre több dolguk van a postásoknak is.

A szóvivő a Pénzcentrumnak azt a kiegészítést tette, hogy a termék szállítási idejét a webáruház határozza meg raktárkészlettől, csomagolási és beszállítási kapacitásától függően akkor is, ha átvételi pontra kérik azt és akkor is, ha házhoz kézbesítésre. A két esetben azonos, hogy az átvételi pontra és a kézbesítőhöz is a Posta szállítja a termékeket. A kettő között az a különbség, hogy az átvételi ponton való személyes átvétel rugalmasabb, könnyebben illeszthető a megrendelő napirendjébe, ezzel szemben a házhoz kézbesítés kötöttebb, a postás, futár érkezése kevésbé kiszámítható, és ha nincs otthon a címzett, akkor értesítőt kap, hogy hol és mikor vehető át a küldemény. Az előbbi tehát azért gyorsabb, mert ha nincs módunk várni a postásra, akkor is átvehető a megadott napon a küldemény - Magyarázta Panulin Ildikó.

Érdemes tudni azt is, hogy a webáruházak a házhoz szállítás mellett rendszeresen felkínálják az átvételi pontokon való személyes átvételt, felajánlva a megrendelőhöz közeli helyeket, PostaPontokat. Ez a megoldás rendkívül népszerű, mivel kényelmesebb és a napi beosztáshoz rugalmasabban illeszthető a megrendelőnek. Azonban ebben az esetben is szükség van a logisztikára, hiszen a csomag magától nem jut el az átvételi pontra

- tette hozzá.

Bérelt munkaerővel készülnek a rohamra

Korábban megírtuk, hogy 2018-ban összességében akár 20 százalékkal is több lehet a kézbesítendő csomag, illetve árutartalmú küldemény; ez gyakorlatilag az e-kereskedelem növekedésének köszönhetően egyre többen vásárolnak online, boltba csak akkor mennek, amikor megnézik a kiszemelt terméket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az óriási csomagrohamra a Magyar Posta többféle módszerrel is készül. Ezeket között szerepel például egy október elején hadrendbe ált új, automata csomagfeldolgozó rendszer, valamint a vállalat

bérelt munkaerőt is alkalmaz, elsősorban a csomagfeldolgozásban.

A Posta szakembere az InfoRádióban kitért arra is, hogy a csomag kézbesítési ideje nem a postától függ, hanem attól, hogy a webáruház mit vállal: "ha 3-5 napot, akkor a küldemény a postához 2-3 nap múlva érkezik meg, ezt követi a kézbesítés". Ugyanakkor, ha valaki a távol-keletről rendel, annak a több hetes szállítási időn kívül azzal is számolnia kell, hogy a vámolás erre még rá jövő plusz idő.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm